101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Buiten NL - J.Cole, Rich Homie Quan, Yung Lean & Meer

09-03-2016
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
Night Job

Je dagelijkse dosis internationale hiphop

Nieuws

(USA) Afgelopen jaar claimde 50 Cent dat hij failliet was. Dat werd een aantal weken geleden door de rechter in twijfel genomen, toen 50 Cent foto’s op zijn Instagram plaatste. Op deze foto’s is hij te zien met een heleboel geld. 50 Cent heeft de rechter gemeld dat de biljetten geld nep zijn. De foto’s met de biljetten dienden alleen om zijn imago te behouden. Toch is 50 Cent niet helemaal blut, want hij bezit nog steeds rond de 65 miljoen dollar aan activa. 
(USA) Father heeft zijn nieuwe album aangekondigd. Het album gaat ‘I’m A Piece Of Shit’ heten en bevat in totaal 12 tracks. Zijn nieuwe album is het vervolg op de albums ‘Young Hot Ebony’ en ‘Who's Gonna Get Fucked First’. De bijbehorende tour gaat op 31 maart van start in The Syndicate Lounge in Birmingham, Alabama. 
(USA) Kanye West is op bezoek geweest bij het hoofdkantoor van Ikea in Almhult in Zweden. Er zijn enkele foto’s gemaakt van Kanye, die onder andere een kijkje nam in het design-gedeelte. Of Kanye West gaat samenwerken met het merk is niet bekend. Volgens een woordvoerder van Ikea zal tijd dat uitwijzen. 
(USA) Het John F. Kennedy Centre For Performing Arts heeft de Hip Hop Culture series aangekondigd, in samenwerking met Hi-ARTS. Q-Tip, oprichter van A Tribe Called Quest, is aangewezen als de eerste Artistic Director voor Hip-Hop Culture. Met het programma wordt hiphop geëerd om de culturele bijdrage en de bijdrage aan de maatschappij. Het programma bevat onder andere een b-boy competitie en een poëzie wedstrijd voor jongeren. 
(USA) Er komt een nieuw album van A$AP Ferg aan. Het nieuwe album gaat ‘Always Strive and Prosper’ heten en bevat gastbrijdages van onder andere Missy Elliott, Future, Ty Dolla $ign, Schoolboy Q, and Chris Brown. Clams Casino, Lex Luger, Stargate en  DJ Khalil. Op het album staat ook een samenwerking met Skrillex en Grime, namelijk de track ‘Hungry Ham’. 
(USA) Action Bronson zijn album komt binnenkort uit. Vorig jaar maakte de rapper al bekend dat er een nieuw album aan zou komen, maar sindsdien is er niets meer van vernomen. Tot dit moment, want Bronson vertelde: :”Fuck it, NEXT PROJECT IS BLUE CHIPS 7”. Hij verlegt de focus van televisie weer naar de muziek. Zo meldde hij in een andere tweet: “I've been busy making quality television. Time to let the beast back out. #BlueChips7”. Het wachten is nu tot het album uitkomt. 
(USA) Er is nog meer nieuwe muziek op komst. De crew van Rae Sremmurd heeft bekendgemaakt dat de mixtape ‘Trailmix’ op 15 maart uitkomt. De hele crew komt voor op de mixtape. Ook zal de hele crew aanwezig op de door Puma gesponsorde showcase van SXSW. 
(USA) Tijdens de screening en Q&A voor zijn nieuwe film ‘ Chiraq ’ in Chicago heeft Spike Lee Chance The Rapper uitgemaakt voor bedrieger. De vader van Chance The Rapper heeft namelijk een hechte band met de burgemeester. Chance The Rapper heeft via Twitter gereageerd op Spike Lee. In een serie tweets noemde hij de Lee een leugenaar. Daarnaast meldde Chance The Rapper dat hij audio in zijn bezit heeft, waarin Spike Lee hem smeekt om in zijn film te spelen. 
(USA) Azealia Banks heeft haar account op Twiter verwijderd . Als verklaring geeft ze: "Ok, today, i'm finally making the decision to eject from social media," Banks says. "american media culture is honestly so fucking disgusting and junky and complaining about it is not going to change it. reading shit, seeing stupid ass articles and dumb bitches/bros has just really filled me up with a lot of bad feelings. it's been a great couple of years, sharing opinions and having conversations, but i think i will be so much happier just NOT looking at this. (Americans have the WORST taste in everything.) So my friends, its time to say goodbye once and for all to this account. This account will exist no more. Time for a bit of Mystery... Goodbye”. In het verleden heeft Azealia Banks diverse keren commentaar gegeven op verschillende dingen. Zo zei ze dat zou gaan stemmen op Donald Trump en heeft ze diverse artiesten, zoals Kendrick Lamar en Nicki Minaj, van negatief commentaar voorzien. 
(USA) In januari maakte Hopsin bekend dat hij Funk Volume ging verlaten. Samen met Damien Ritter richtte hij het platenlabel op in 2009. Afgelopen week kwam de track ‘Ill Mind of Hopsin 8’ uit. In de track heeft Hopsin geen lieve woorden over voor Damien Ritter over. Zo beschrijft Hopsin in de track bijvoorbeeld dat Damien Ritter een gokverslaving heeft en rapt hij over de ‘shitty’ deal met Warner Bros. Hopsin is overgestapt naar zijn eigen bedrijf Undercover Prodigy . Hopsin is nog niet van plan om iets groots droppen in 2016. Wel geeft hij prijs dat hij connecties heeft gelegd nu hij vrij is. Zo werkt hij onder andere samen met Ty Dolla $ign en King Los. 
(USA) David D. heeft een petitie opgericht om Fetty Wap zijn track ‘Trap Queen’ live te doen tijdens de begrafenis van oud first-lady Nancy Reagan. De petitie was een hit op social media. David D. beschrijft de Nancy Reagan als de meest bekende ‘Trap Queen’ in de geschiedenis van Amerika: "But beyond being the First Lady, Nancy Reagan holds the important legacy as being the most famous Trap Queen in American history. While her husband, Ronald Reagan, was linking up with Papi to flood the streets with narcotics, Nancy was on TV telling kids to 'Say No To Drugs.' Her infamous 'anti-drug' phrase encouraged strict laws on drug possession that led to a school-to-prison pipeline we're still dealing with now. Blacks and Latinos went to jail in droves for possessing drugs her husband gave them”. Fetty Wap heeft nog niet op de petitie gereageerd.

Tracks

Videoclips

(USA) Bas - Night Job ft. J. Cole
(USA) Ralo - Everyday ft. YFN Lucci
(USA) Quentin Miller - Potential

R&B, Soul etc.

Overige video’s

Meer over:

#magazine, nl, gbr, uk, 9, buiten, maart, fr, usa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.