101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Buiten NL - French Montana, Troy Ave, Lil Durk, JMSN & Meer

01-03-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
French Montana

Je dagelijkse dosis internationale hiphop

Nieuws

(USA) Kanye West is hard aan het werken aan zijn nieuwe album ‘Turbo Grafx 16’. Afgelopen nacht werd hij in de studio vergezeld door Kid Cudi, Mike Dean en Plain Pat. Ook Ibn Jasper, de kapper van Kanye, was erbij. Hij postte op Instagram een foto van het werkende trio met als onderschrift: "TURBO GRAFX 16 day 1". Omgeven door flessen Hennessy en Grey Goose is Kanye dus hard bezig aan zijn nieuwe album
(USA) DJ Khaled is het nieuwste klant van het management van Roc Nation. Jay-Z zal DJ Khaled persoonlijk managen . Als ‘welkomstcadeau’ kreeg Khaled een Rock-A-Fella ketting. Het is de allerlaatste vertelde Jay-Z erbij. Zelfs Jay-Z heeft er geen, waarmee hij suggereert dat dit heel waardevol is. Na dit moment dropt Jay-Z wat bars. Wie weet komt er nieuwe muziek aan.
(USA) Macklemore & Ryan Lewis gaan op tour. Na het uitbrengen van hun album ‘This Unruly Mess I've Made’ is het tijd om hun tour te starten. De tour begint in Vancouver op 25 maart. Vooralsnog touren ze eerst door Amerika, als staat er wel al een optreden in Luxemburg gepland. 
(USA) Op het evenement #JusticeForFlint heeft Vic Mensa voor het eerst het nummer ' 16 shots ' laten horen. Het nummer gaat over LaQuan McDonald, een jongen die door de politie werd neergeschoten. Voordat het nummer begon, hield Vic Mensa nog een korte toespraak. Voor de beelden moet je even hier klikken. 
(USA) De track ‘Work’ van Rihanna en Drake staat nog steeds bovenaan in de Bilboard Hot 100. Vorige week namen ze die plek over van Justin Bieber, die op dat moment met zijn track ‘Love Yourself’ bovenaan de hitlijst stond. 
(USA) Het lijkt erop dat Drake is begonnen aan het opnemen van tracks voor zijn album ‘Views From The 6’. Het album zal waarschijnlijk het eerste weekend van april uitkomen. Drake postte twee foto’s op Instagram, waarvan eentje suggereert dat hij zich gaat ‘opsluiten’ in de studio. Op de foto is producer 40 te zien die allerlei bedassecoires in een winkelwagen meeneemt. Het lijkt er dus op dat Drake gaat beginnen met opnemen. 
(USA) Het lijkt erop dat Fabolous en Jadakiss met zijn tweeën bezig zijn aan een project. Zo plaatste Fabolous op Instagram een foto met Jadakiss met als onderschrift: "Freddy Vs. Jason coming soon”. Het zou een track kunnen zijn, maar ook een mixtape of een album. Het kan alle kanten op. 
(USA) Anthony Tiffith, oprichter en CEO van TDE, heeft op Instagram een foto gedeeld van de aankomende releases in 2016 en 2017. Op de lijst staat onder andere de artiesten: Schoolboy Q, RZA, Isaiah Rashid, Jay Rock en Kendrick Lamar. Achter elke naam staat in welke fase het ontwikkelingsproces zit. Check de foto hier
(USA) Jay-Z heeft weer een proces aan zijn broek. Muzikant John Emanuele en Yesh Music LLC hebben de zaak tegen Tidal aangespannen. Op Tidal zouden 118 track uit de Yesh Music’s catalogus staan. Het zou vooral gaan om tracks van de band The American Dollar. De band en Yesh Music hebben hier geen toestemming voor gegeven. Daarnaast zijn er geen royalties betaald voor het streamen van de muziek. De claim tegen Tidal is 5 miljoen dollar, maar er kan nog meer schade volgen voor Jay-Z’s Tidal. Zo wordt er geclaimd dat Tidal de ‘per-stream royalties rates’ manipuleert en dat ze de maandelijkse boekhouding voor de royalties niet bijhouden. Jay-Z heeft nog niet gereageerd. 

(USA) De stiefvader van Tupac Shakur, Dr. Mutulu Shakur, heeft een brief geschreven over zijn gevangenisstraf en waarom hij niet vrij is gekomen. Hij zit een gevangenisstraf uit voor een overval op een geldtransport van Brinks, waarbij 4 doden zijn gevallen. Mutulu Shakur had volgens de wet al vrij moet zijn. Volgens de wet komt een gevangene namelijk vrij na tweederde van zijn straf. Ondanks dat zit hij nog steeds vast. Lees zijn complete verklaring hier
(USA) Volgens PWRMoves is er een straatnaam naar rapper Pumpkinhead vernoemd. De burgemeester van New York heeft de Degraw Street tussen de straten Fourth and Fifth in Brooklyn veranderd in “Robert PH Diaz Way”. Robert PH Diaz is de echte naam van Pumpkinhead . Helaas heeft de battlerapper dit niet meer mogen meemaken. Hij stierf op 9 juni 2015. 

Tracks

Videoclips

(USA) French Montana - Jackson 5 ft. Belly
(USA) Elzhi - February
 (USA) The Range - Five Four 
(USA) Kap G - Power ft. YFN Lucci

Mixtapes, Albums en EP’s

R&B, Soul etc.

Overige video’s

Meer over:

#magazine, nl, gbr, 1, uk, buiten, maart, fr, usa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.