101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Buiten NL - Freddie Gibbs, Juicy J, French Montana, Childish Gambino & Meer

24-02-2016
  •  
leestijd 6 minuten
  •  
Buiten NL - 24 februari

Je dagelijkse dosis internationale hiphop

Nieuws

(USA) Uit het niets dropte Beyoncé in 2013 haar album. Velen hebben haar voorbeeld inmiddels gevolgd. Ondertussen is de single Formation gereleased, wat werd gevolgd door een optreden tijdens de Super Bowl. Er gaan geruchten dat er nieuw album aan zit te komen. Volgens ‘HitsDailyDouble’ zal het album in april gereleaseed worden. Al kan dat zomaar vroeger zijn. 
(USA) Childish Gambino komt misschien met een nieuw album. Als we zijn tweets van vorig jaar mogen geloven is hij bezig aan een nieuw muziekproject. Daar komt nog een tweede hint bij. Producer en songwriter Andrew Dawson werkte mee aan de track ‘Waves’ op het album van Kanye West. De credits hiervoor staan op zijn website. Echter staan hieronder ook de credits voor het werk dat hij (heeft) verricht voor het nieuwe album van Childish Gambino. Wie weet kunnen we binnenkort dus nieuw werk van Childish Gambino verwachten.
(USA) Dankzij de release van ‘The Life Of Pablo’ van Kanye West heeft Tidal haar subscribers ruim verdubbeld . Voor de release had de strreamingsdienst van Jay-Z ongeveer 1 miljoen subscribers Nu ongeveer 10 dagen na de release zit het aantal subscribers al over de 2,5 miljoen euro. 
(USA) 50 Cent heeft een hint gegeten over zijn show op A&E. Op zijn Instagram account had hij een foto geplaatst met het onderschrift: “Power Season 3 will blow you away. I'm only getting better at what I do. Wait till you see my New Show on A&E. #EFFENVODKA”. Met New Show bedoeld hij de show ‘50 Cent Presents’. Deze show is volgens hem anders dan mensen hebben gezien in het verleden. Deze wekelijkse show bevat live comedy sketches en live muziek. 
(USA) De Grammy's hebben postief bijgedragen aan de albumverkoop van Kendrick Lamar. Na zijn ijzersterke optreden tijdens de show is de verkoop van ‘To Pimp A Butterfly’ met maar liefst 411% gestegen. Ook bij albums van andere genomineerden stegen de verkoopaantallen, maar niet zó sterk als bij het album van Kendrick Lamar. 
(USA) Joey Bada$$ heeft een les gegeven voor een zaal met ruim 300 studenten van de New York University. Tijdens de les was hij gekleed in de kleuren van de Universiteit en praatte hij over zijn ervaringen als een independent artiest in de muziekindustrie. Later deze week zal hij ook nog les geven aan de Harvard University.
(USA) In aflevering 588 van de serie The Simpsons komt de track ‘Started From The Bottom’ van Drake voor. Bart Simpson verhuurt zijn kledingkast aan een vriendelijke dakloze vrouw en gaat hij samen met zijn maat Millhouse naar een winkel om daar al het snoep te kopen. Hierbij staat de track van Drake op repeat.
(USA) Nadat Bob Ezrin in de krant ‘Bob Lefsetz Newsletter’ had gezegd dat Kanye West niet zo creatief was als Jay-Z en de producties ook niet te vergelijken zijn met Timbaland, ging West los op Twitter. Er volgden veel tweets
(USA) T.I. heeft alweer een belastingaanslag gehad van de IRS. Dit keer was de hoogte an de aanslag 1,6 miljoen dollar, meldt The Daily Mail. Deze aanslag is alweer de derde van het afgelopen jaar. In augustus kreeg de rapper nog een aanslag voor 1,4 miljoen dollar en nog 3,1 miljoen dollar voor niet betaalde belastingen. T.I. weigert te betalen en heeft een proces gestart. 
(USA) Tijdens het radioprogramma ‘The Breakfast Club’ maakte French Montana bekend dat hij en Kanye West plannen hebben om rapper Max B vrij te krijgen. De plannen maakt hij natuurlijk nog niet bekend. De plannen komen van Kanye West, die nog even bijgeschoold moest worden over wie Max B is nadat hij zijn album van ‘Swish’ naar ‘Waves’ had veranderd. Iedereen op internet ging los en Kanye wist niet waarom en zei: “Fuck Max B”. Nu weet hij het in ieder geval en zijn er plannen om Max B vrij te krijgen. 
(USA) Karen Civil heeft in podcast een verhaal vertelt dat  ay-Z er ooit achter was gekomen Cam’ron zijn parkeerplek had gestolen. Dat resulteerde er volgens haar in dat de Dipset crew uit het gebouw van Def Jam was geschopt. Het duurde niet lang voordat Cam’ron hier lucht van kreeg. Hij heeft een geschiedenis op Instagram waar hij mensen op de korrel neemt. Hij gaf een weerwoord op het verhaal van Civil en vertelt dat het voorval nooit heeft plaatsgevonden: "I haven't went in on Karen ever and been proud of what she's accomplished.. Even if she's lied and stole to get there.. But u not gonna put me in ya bullshit," vertelt hij. Daarnaast legt hij uit dat het zijn eigen keuze was om weg te gaan bij Def Jam en dat hij geen ruzie heeft met Jay-Z. Hij vertelt nog: "Despite what people think Jay-Z and I were not enemies.. He signed off on mad projects we did.. When he didn't have too.. And showed my crew love.. It wasn't till I Left DefJam (not kicked out) till we fell out..and I still respect his hustle and business savvy."
(USA) Kanye West heeft een track gemaakt naar aanleiding van de vele kritiek die hij krijgt op social media en via de traditionele media. De track heet ‘Closest Thing To Einstein’ en was voor het eerst te horen op de privé party van Kanye in 1Oak in Los Angeles. Een greep uit de lyrics: "I can't say no to nobody/ At this rate we gon' both die broke/ Got friends that ask me for money knowing I'm in debt/ And like my wife said, I still didn't say no. People try to say I'm going crazy on Twitter/ My friends' best advice was to stay low ... The media said he's way out of control/ I just feel like I'm the only one not pretending I'm not out of control." 
(USA) Suge Knight zit al een tijdje achter gesloten deuren en nu is hij ook geïsoleerd van de andere gevangenen. Eerder deze maand raakte hij zijn GSM al kwijt en mocht er niemand meer op bezoek komen. Volgens Knight is zijn isolement een schending van de mensenrechten. 

Tracks

Videoclips

(USA) Freddie Gibs - Freddy Gordy
(CAN) Jazz Cartier - Opera
(USA)  Mozzy - Hit And Run ft Slim 400, J. Stalin & 4Rax
(USA) Juicy J - Durdy
(USA) French Montana - Off The Rip ft. A$AP Rocky 
(USA) Earz - So Fortune
(USA) Santigold - Who Bo Lovín’ Me ft. ILOVEMAKONNEN

Mixtapes, Albums en EP’s

Overige video’s

Meer over:

#magazine, nl, gbr, uk, buiten, fr, 24, usa, februari
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.