101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Buiten NL - Danny Brown, Macklemore, Future, Kirko Bangz & Meer

25-02-2016
  •  
leestijd 7 minuten
  •  
Macklemore

Je dagelijkse dosis internationale hiphop

Nieuws

(UK) Na zijn optreden met Rihanna tijdens de BRITT Awards heeft Drake een paar nummers gedaan bij de show van Section Boyz. Zo deed hij onder andere de track ‘Trapping Ain’t Dead’ mee met Section Boyz en bracht hij zijn eigen banger ‘Jumpman’ ook ten gehore. Na de show volgde er groot nieuws. Drake maakte bekend dat hij heeft getekend bij BBK (Boy Better Know), waar onder andere zijn favoriete Grime-artiest Skepta ook is getekend. Dit zou betekenen dat hij het label YMCMB helemaal achter zich laat en zich als eerste Canadees aansluit bij BBK. Hij bevestigde het nieuws via zijn eigen account op Instagram. Of het om een grap gaat is niet duidelijk.
(USA) Net als The Game en Fetty Wap heeft rapper Future nu zijn eigen emoji’s. Hiervoor werkte hij samen met Moji Keyboard. Ga voor de emoji’s naar www.futureemoji.com .
(USA) Na de release van zijn album ‘The Life Of Pablo’ was het te verwachten dat Kanye West ook op tour zou gaan. Die tour wordt binnenkort bekend gemaakt vertelt een bron tegen Entertainment Weekly. Een andere bron meld dat er serieuze plannen zijn voor en tour en dat er natuurlijk veel vraag naar is. Wat vast staat is dat Kanye in ieder geval op 5 juni op zal treden tijdens ‘The Governors Ball NYC Music Festival’. Voor de echte tour is het nog even afwachten.
(USA) Het is alweer twee jaar geleden dat SchoolBoy Q zijn debuutalbum op de markt bracht. Een fan vroeg daarom aan Top Dawg op Twitter wanneer we het tweede album van de rapper kunnen verwachten: voor of na de zomer? Top Dawg was random vragen aan het beantwoorden en antwoorde op de vraag van de fan met ‘B4’, wat betekent dat het album voor de zomer gereleased wordt. 
(USA) Kanye West heeft het weer op Taylor Swift gemund . Tijdens zijn optreden in de club 1Oak in New York haalde hij uit naar Swift. "She not cool no more”, zei Kanye. “She had two seconds to be cool and she fucked it up”. Swift haalde eerder zelf uit in haar speech tijdens de Grammy Awards: "There are going to be people along the way who will try to undercut your success or take credit for your accomplishments or your fame". D’e beef is ontstaan door de line van Kanye in het nummer ‘Famous’. Volgens Kanye vond Taylor het een leuke line, maar het management van Swift liet weten dat ze het erg vrouwonvriendelijk vindt. Daarnaast haalde Kanye West ook uit naar ex Amber Rose . Ze had het op Kanye gemund met haar #fingerinthebootyassbitch. Kanye riep tijdens zijn optreden door de zaal:  “That bitch ain’t never stick no fingers in my ass, I don’t play like that”. 
(USA) A$AP Rocky is in Nieuw-Zeeland aangevallen in een lift. Rocky was met een aantal meisjes in de lift gestapt, toen drie jongenes ook de lift in wilden. Rocky wilde dat niet hebben en dat resulteerde in een aanval van de jongens. Rocky werd op zijn hoofd en in zijn gezicht geslagen. Uiteindelijk heeft de security van het hotel het gevecht gestopt. 
(USA) Fetty Wap is vader, althans dat zegt ‘Love & Hip Hop Hollywood’-ster Masika Kalysha. Ze zou zwanger van hem zijn. Fetty Wap had eerst geen aandacht aan het gerucht gegeven en deed het af als ‘onmogelijk’. Later zei hij dat als ze echt zwanger is, ze er alles aan heeft gedaan om zwanger van hem te worden en dat het geen ongelukje was. Masika is het totaal niet eens met de uitspraak en de houding van Fetty Wap en de twee startten een beef op Twitter. Ondertussen heeft Fetty Wap zijn excuses aangeboden voor de ruzie, maar nog niet toegegeven dat het kind van hem is. Masiak wil daarom via de rechter een vaderschapstest afdwingen en, mocht het echt het kind van Fetty Wap zijn, een betalingsregelin ter ondersteuning van het kind. Daarnaast wil Masika de volledige voogdij over het kind. 
(USA) Kanye West heeft zijn mening gegeven over de Grammy Awards. Hij vindt de Grammy’s super belangrijk maar hij is teleurgesteld dat de video van A$AP Rocky’s LSD niet heeft gewonnen en dat artiesten als Future en Young Thug niet optraden. Terwijl ze de clubs op internationaal niveau dit jaar domineerden met hun tracks. Al zijn gedachten zijn over dit onderwerp zijn op Twitter terug te vinden.  
(USA) Bobby Shmurda’s leven zit een beetje in het slob. Hij zit vast in de gevangenis en daarom ligt zijn carrière op zijn gat. Daarnaast is zijn proces uitgesteld tot mei. In een telefoongesprek met Revolt TV vertelt de rapper dat hij zijn tijd doorbrengt in de bibliotheek, als voorbereiding op zijn proces. Hij vertelt: "I’ve been locked up for 14-15 months now [and] been in the law library, so I looked up several laws pertaining to my case saying that my bail isn’t supposed to be high and their violating the eighth amendment with that. They violating my constitutional rights, my civil rights, everything. I’m not even supposed to be in Manhattan right now, I want everybody to know that. All of this is claims. I got a narcotics D.A. and there’s no drugs caught in this case. There’s no drugs, no kingpin charges, nothing. All of these alleged crimes they saying we committed is supposed to be in Brooklyn, but we have court in Manhattan. It doesn’t make no sense. All of these alleged crimes, they saying that we murdered people and reckless endangerment, they have no evidence. They have nothing. They put us together because these people were in my video. They don’t have nothing on us. I’ve been ready to go to trial and put in a 730 motion… and they’re still not ready for trial and now it’s on May 11th. After May, they’re probably going to push it back to August, September who knows." 
(USA) Phonte brengt aan het eind van dit jaar zijn nieuwe album ‘No News Is Good News’ uit. De rapper plaatste een foto op zijn Instagram waarop een kalender van The Foreign Exchange Music te zien is. Volgens de kalender zal het album van Phonte op 20 september 2016 op de markt komen. 
(USA) Deze week komt de mixtape ‘Mike Check Volume 2’ van rapper Mike G uit. De mixtape bevat 17 nummers en is geproduceerd door Ace The Creator (Tyler, the Creator), DDot Omen, Left Brain en Amp Live. Featurings op de plaat zijn onder ander van Young Thug. Mike G heeft voorafgaand aan zijn release ook alvast de cover gedeeld. 
(USA) Kim Kardashian wil dat haar man Kanye West in therapie gaat. Volgens een bron binnen de familie heeft Kardashian schoon genoeg van de compulsieve tweets van West. Ze is volgens de bron erg begaan mat West, maar door zijn uitbarstingen en zijn tweets is zijn er spanningen ontstaan in het huwelijk. Kim wil dat Kanye daarom in therapie gaat. Kanye heeft nog niets toegezegd.
(USA) Bill Gates heeft gereageerd op de commotie rond ‘Formation’ van Beyoncé. In de track zingt ze: "You just might be a black Bill Gates in the making, cause I slay. I might just be a black Bill Gates in the making”. Bill Gates had totaal geen weet van zijn naamsvermelding totdat iemand op kantoor een kopie van lyric stuurde. Gates zei: 'Are you serious? This is kind of a strange set of words here? I’m surprised.” Hij vindt het leuk dat zijn naam wordt genoemd en dat Beyoncé hem beschouwen als succesvol. Al kent hij Beyoncé persoonlijk niet. 
(USA) Bang ‘Em Smurf heeft spijt dat hij destijds 50 Cent heeft geholpen toen hij negen keer in de borst was geschoten. Tony Yayo had gesmeekt om 50 Cent te helpen en Bang ‘Em Smurf had toegezegd. De reden was dat hij het zielig vond voor 50. Bang ‘Em Smurf vertelt dat 50 Cent destijds niks had. Hij was blut. Het enige dat 50 Cent had was twee kettingen die hij had gekregen van Columbia Records toen ze hem lieten vallen. Bang ‘Em Smurf vertelt dat hij een goede jongen is en dat hij altijd opstaat voor ‘real niggas’ die in een slechte staat verkeren. Nu heeft hij spijt dat hij 50 Cent destijds had geholpen: “ I should've let the nigga suffer . I should've let them old heads kill him”. De twee hebben al een lange hebben een lange geschiedenis met elkaar dat terug gaat tot de leeftijd van 13 jaar. 
(USA) Tijdens een interview met XXL heeft Boosie Badazz zijn album ‘Boosie BadAzz: Bigger and Badder Than Ever’ aangekondigd. Hij heeft grootse plannen. In juni moet het album op de markt komen en in de maanden daarvoor worden er elke maand 4 tot 6 video’s gedropt. “It’s my time”, vertelt Boosie Badazz. In een exclusief interview met HipHopDX vertel de rapper uit Baton Rouge dat in maart zijn mixtape ‘Thug Talk” verschijnt. De mixtape beschrijft hoe het leven als een ‘thug’ eruit ziet. Het beschrijft de ups en downs en wat je juist wel of juist niet moet doen. 

Tracks

Videoclips

(USA) Hiita J3 - Full Fledge ft. RJ 
(USA) Ella Mai - She Don’t ft. Ty Dolla $ign
(USA) Nebu Kiniza - Myself (Remix) ft. ILOVEMAKONNEN & Key! 
(USA) Ray Jr. - Biggie
(USA) Macklemore & Ryan Lewis - Kevin ft. Leon Bridges

R&B, Soul etc.

Overige video’s

Meer over:

#magazine, nl, 25, gbr, uk, buiten, fr, usa, februari
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.