101Barz

Buiten NL - Booba, Lil Wayne, Yo Gotti, Lil Reese, Pusha T & Meer

  •  
26-02-2016
  •  
leestijd 6 minuten
  •  
Booba

Je dagelijkse dosis internationale hiphop

Nieuws

(USA) Het is alweer een tijdje geleden dat Xzibit een album heeft uitgebracht. De rapper is druk bezig met acteren. Zo was hij onder andere te zien in de serie Hawaii Five-O. Zijn volgende klus is een rol in de Amerikaanse hit serie ‘ Empire ’ van Fox. In deze serie heet hij Leslie Johnson a.k.a. Shyne, een drugsdealer/gangster/businessman. Eerder waren ook andere sterren, zoals Snoop Dogg en Alicia Keys al te zien in de serie. Hoe lang Xzibit zijn character in de serie blijft moet nog bepaald worden. Het nieuwe seizoen begint op 30 maart.
(USA) J Cole zal gaan optreden tijdens het Democratic National Committee SXSW . Daarnaast zal ook Will.I.Am aanwezig zijn. Dat meldde hij via zijn account op Instagram. Tijdens SXSW zullen er ook ander showcases zijn van onder andere Bas, Omen and Cozz Bas van Dreamville.
(UK) Julie Adenuga heeft Frisco uitgenodigd als gast voor haar radioprogramma op Beats 1. Elke week kiest de presentatrice een artiest uit de UK en deze keer is het de beurt aan Frisco. Tijdens het radioprogramma zullen er verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals BBK, Grime vs. Hiphop en het leven in Tottenham.
(USA) Het gaat niet goed met de financiën van rapper Tyga. Afgelopen week kreeg Page Six documenten in handen waarin stond dat de huisbaas Tyga uit diens huis wil zetten. Nu heeft TMZ naar buiten gebracht dat een ‘repo company’ de Mercedes G-Wagon in beslag wil nemen. Deze auto uit 2013 is een cadeau van Tyga aan Kylie Jenner. Documenten in handen van TMZ verklaren daarnaast dat Tyga sinds oktober niets meer heeft betaald aan de auto. Het bedrijf dat de auto in beslag wil nemen heeft al meerdere keren geprobeerd om dat uit te voeren. Doordat de auto achter gesloten deuren staat bij Kylie Jenner is dat nog niet gelukt. 
(USA) Kanye West is constant in het nieuws. Er waren veel uitbarstingen op Twitter en natuurlijk was daar ook het album ‘The Life Of Pablo’ en de aankondiging van een mogelijk nieuw album. Het laatstste nieuws rond Kanye is dat hij samenwerkt met Migos. Ion Connor gaf hiervan een preview via Twitter. Tijdens de preview zijn zowel de vocals van Kanye als die van Migos te horen. 
(USA) Noisey had een interview met BJ The Chicago Kid. Check het hier
(USA) Ghostface Killa en Raekwon hebben ‘Wu Goo Takeover’ concert aangekondigd voor SXSW 2016. Naast de twee artiesten van de Wu-Tang Clan  zullen onder andere ook Sheek Louch, Killah Priest, Bae God en  Tragedy Khadafi hun opwachting maken tijdens het concert.  Het concert zal live gestreamd worden.
(USA) Tijdens de eerste editie van de All Def Movie Awards in Los Angeles heeft de film ‘Straight Outta Compton’ de award gekregen voor beste film . De film gaat over de hiphopformatie N.W.A., waar onder ander Ice Cube, Dr. Dre en Eazy-E deel van uitmaakten. 
(USA) Afgelopen jaar bracht ILoveMakonnen al ‘Drink More Water 5’ uit en vandaag maakte hij bekend dat ‘Drink More Water 6’ uit gaat komen. De release staat gepland op 18 maart en dit nieuwe wapenfeit wordt door Warner Bros uitgegeven. De tracklist en de cover van het ‘Drink More Water 6’ check je door hier te klikken. 
(USA) Na het album ‘The Heist’ brengen Macklemore en Ryan Lewis nu, ruim vier jaar later,  hun nieuwe album uit genaamd ‘ This Unruly Mess I've Made ’. Op het album staan 13 tracks met featurings van onder andere Chance The Rapper, YG, KRS-One, Anderson.Paak en DJ Premier. Het album is te beluisteren via Spotify en Itunes. 
(USA) Jaquees stuurde shots naar Tory Lanez via Twitter. Zo tweette Jaquees onder andere dat hij vocaal veel beter is dan Tory Lanez en dat hij Lanez een boer vindt. Jaquees is niet de enige die het op Tory Lanez gemund heeft. Zo haalde Drake in zijn track ‘Summer Sixteen’ ook uit naar Tory Lanez. Klik op de link voor de tweets van Jaquees en Tory Lanez.
(USA) Jay-Z heeft zijn rechtszaak in hoger beroep gewonnen. De rechtszaak was aangespannen door een muziek engineer Chauncey Mahan. Mahan claimde dat hij mede-eigenaar was van Jay-Z’s album ‘Vol 3… The Life and Times of S. Carter’. Mahan was daarnaast van plan om Jay-Z af te persen door voorbereidingen treffen voor het veilen van ‘verloren tapes’ van Jay-Z. Daarnaast perste hij Jay-Z en Roc Nation af voor tapes en outtakes. Check het statement hier
(USA) Zaterdag vindt het event #JusticeForFlint plaatst om bekendheid te generen voor de problemen in de stad. In de stad heerst er sinds 2014 een watercrisis. Het event vindt plaats in Whiting Auditorium en is georganiseerd door Ryan Coogler. Het event wordt gehost door comedian Hannibal Burress en uitgezonden door RevoltTv. Volgens Ryan Coogler is het belangrijk dat iedereen ziet wat er gebeurt en wil hij door middel van het evenement de community een stem geven. Tijdens het event zullen onder andere Vic Mense, Jon Connor, Royce Da 5”9 en Jussie Smollet (Empire) optreden. Tijdens het evenement kunnen bezoekers doneren ter plaatse en de mensen thuis kunnen via sms een donatie doen. Artiesten als Pusha T, The Game en Big Sean hebben al het goede voorbeeld gegeven door geld een flinke duid in het zakje te doen. 
(USA) French Montana was te gast bij Larry King en had het daar over onder ander Max B en de Grammy Awards. Hij vertelt dat, toen Kanye de naam van zijn album veranderde in Waves, veel mensen voelden dat Kanye de stijl van Max B had overgenomen. Volgens Montana was Kanye naief over het bestaan van Max B. Verder in het interview gaat het over de Grammy Awards en wat er moet gebeuren om hiphop de juiste erkenning te geven dat volledig erkent te worden. Zo onstond er veel commotie over het feti dat Sting was gevraag om in Toronto op te treden in opdracht van Drake. Volgens French Montana moeten artiesten nog createiver worden. Er moet iemand opstaan die rap naar een hoger level brengt. Het ‘upper level’ van de Grammy Awards. Het interview met French Montana wordt 14 maart uitgezonden. 

Tracks

Videoclips

(FR) Booba - Comme Les Autres 
(USA) Yo Gotti - Hunnid ft. Pusha T
(USA) Machine Gun Kelly - Alpha Omega
(USA) Lil Reese - Come Around
(USA) MobSquad Nard - Lil Mo
(USA) Cozz - Tabs ft. Bas
(USA) PnB Rock - Trust Issues ft. Yakki Divioshi
(USA) Mikey Dollaz - Fuck Me Right
(USA) Blacka Da Don - TKO

R&B, Soul etc.

(USA) BJ The Chicago -  A Day In My Mind ft. Jay Rock

Overige video’s

Meer over:

magazine, nl, gbr, uk, buiten, fr, usa, 26, februari
Delen: