101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Bryan Mg kent geen grenzen

  •  
08-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  

Het weekend staat weer voor de deur en wij zouden 101Barz niet zijn als we jullie er niet met een studiosessie in zouden sturen. Donderdag was het nog een throwback sessie, maar vandaag is het tijd voor een gloednieuwe sessie. We hebben een geboren Belg in de building: Bryan Mg.

Want de rapper werd geboren in Gent, een klein stukje over de Nederlandse grens. Het zorgt ervoor dat de Belg vloeiend in meerdere talen muziek kan maken. Hij spreekt namelijk Nederlands. Engels, maar ook Frans. Het zorgt ervoor dat hij zijn eigen saus brengt in de Nederlandse hiphop en dat brengt hem naar grote hoogtes.

Op de streamingsdiensten weet Bryan Mg vandaag de dag regelmatig miljoenen streams binnen te harken. Zijn meest recente album, ‘MGSEASON 2’, werd een regelrecht success. Op een viertal tracks verscheen hij solo, maar ook werkte hij succesvol samen met onder anderen Frenna en Architrackz. Op respectievelijk ‘My Bébé’ en ‘Hard 2 Get’ passeerde hij inmiddels de tien miljoen streams op Spotify.

Met zijn Vlaamse accent, die in zijn raps vaak minder goed te horen is dan wanneer je hem buiten de muziek hoort praten, kent hij een gevoelige stijl van muziek maken. Hij pakt refreintjes zonder enige moeite op en sleurt je erin mee. Maar mocht je denken dat hij niet ook kan spitten, dan kom je bedrogen uit. Bryan Mg will prove you wrong today, zoals hij ook deed tijdens de Appelsap Special van Barz 4 Barz.

De geboren Belg werkt bijzonder veel samen met Nederlandse artiesten, maar de rappers uit België vergeet hij zeker niet. Hij werkte samen met namen als WAWA en Dystinct op de tracks ‘Bouge ton derriere’ en ‘Mal à la tête’. Vandaag laat hij België weer even achter zich, want hij is bij 101Barz voor een studiosessie. Are you ready? Vandaag om 14:00 uur op je beeldscherm!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.