101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Brussel voelt niks van de kou

  •  
28-02-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
Bijna een jaar geleden stond de ongepolijste Brusselaar bij ons in de studio. De sessie kwam uit en vanaf dat moment ontplofte zijn carrière ook hier in de lage landen. Deze winter is hij weer terug voor een ijskoude wintersessie, Zwangere Guy. 
In België maakte Zwangere al naam met de rapformatie Stikstof. Inmiddels is het zes jaar geleden dat de mannen van Stikstof tracks dropten op Soundcloud. Dit werd later opgevolgd met hun eerste album /02, die kort daarna werd opgevolgd door het album Overlast. De heren rappen over het leven in Brussel vol met referenties naar de oldschool hiphop en soul die hun geïnspireerd heeft. In de clip van 2010, tevens het eerste nummer van hun laatste plaat, neem je een kijkje in het leven van Stikstof. Beuken op shows, tattoo guns, muziek maken en kloten met een glaasje te veel op. Het lijkt één grote chaos, maar er komt toch een mooi geluid uit.
In 2017 dropte Guy zijn soloproject Zwangerschapsverlof Vol. 3. De Vlaamse rapper wisselt moeiteloos tussen Frans en Nederlands op beats die je aan de jaren negentig laten denken. Kort na deze release werd hij getekend bij TopNotch en dropte hij twee jaar later Wie Is Guy. Dit persoonlijke album laat een andere kant van de Brusselaar zien: hij vertelt zijn verhaal. 
Verhalen over wat voor klootzak zijn stiefvader is en de moeizame band die dat met zijn moeder veroorzaakte. Het gaat over zijn struggle met school en zijn mentale gezondheid. Maar het gaat ook over het supportsystem wat hem staande houdt; zijn vrienden en Brussel. Bij het album pink je misschien een traantje weg, maar het staat ook vol met tracks die gepast zijn voor een moshpit. Bij het album zijn een paar clips uitgekomen die je niet snel vergeet. Neem bijvoorbeeld Gorik.
Deze zuidelijke buurman heeft duidelijk talent, al had nog niet iedereen in Nederland het door. Toen zijn album op de eerste plek in de Belgische charts belandde, werd het hoog tijd om hem uit te nodigen bij ons in de studio. Dit was een succes en de teller van deze sessie staat inmiddels al over de zeven cijfers. 
'Hier doen we niet alsof. Hier is alles grof. Ik wil het puur, jullie zuigen net een Chocotoff.'
Niet lang hierna kondigde Gorik aan dat we in 2019 nog een album konden verwachten. Hij dropte de laatste track van het album met een bijbehorende videoclip en na het luisteren van dit, krijg je al direct zin in de opvolger van Wie is Guy. Op de valreep van 2019 dropte hij dan ook z'n nieuwe album, BRUTAAL.       
De zachte-g viel in de smaak dat jaar en dus is Zwangere Guy deze winter weer terug bij 101Barz. Deze keer is hij niet alleen, maar heeft hij de mannen van Stikstof en twee andere Vlaamse cadeautjes meegenomen. De bars zijn ijskoud, maar Guy lijkt hier niks van te voelen. Ondanks het ijzige begin trekt hij aan het einde van de sessie zijn shirt uit en doet hij een track waarbij zoveel energie bij komt kijken dat we de verwarming van de studio gerust een jaartje uit kunnen laten. Een f*ck you naar politici, racisten en fakers, je hoort het allemaal in de gloednieuwe wintersessie: G-G-G-G-G-g-g-guttergang!
‘La Belgique is een kutland. Dat naar de pijpen van een Trump danst. Ik haat racisten en hun kutstank!’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.