101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Bolle, de nieuwe operatie

  •  
14-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
768 keer bekeken
  •  
Bolle van de Bakkerij zit al jaren in de game. Op de voor- en achtergrond is hij een big-stepper. De laatste keer dat hij bij ons achter de mic stapte, nam hij Choose Media met zich mee en vandaag is hij ook niet alleen gekomen. Tune vanmiddag in om 14.00, maar lees hier eerst meer over Bolle om hem beter te leren kennen…
Voordat hij Bolle van de Bakkerij heette, was hij Wreed van de Operatie. Samen met Rotterdamse legende Heinek’n begon hij de rapformatie Operatie Zuid. In de tijd dat CD’s uit de kofferbak werden verkocht, namen ze de straten van Roffa over met de ‘Te Hard Voor TV’-tapes.
Veel van Bolle’s muziek is niet meer- of moeilijk te vinden op het internet, maar één pokoe wisten bijna 2 miljoen mensen te vinden. In de zomer van 2012 scoorde Bolle namelijk een hit met D-double. ‘Boy van de Straat’ is een classic en werd uitgebracht door het oude label van Rotjoch.
Het begon met hustlen op de Beijerlandselaan, maar nu handelt Bolle op Wallstreet niveau, door de manier waarop hij weet te investeren in talent. Hij neemt verschillende rollen aan, zoals manager en coach. Zijn bakkerij is dan ook een symbolisch huis voor toekomstige grootheden, wiens werk op termijn als warme broodjes over de toonbank moet gaan.
Momenteel werkt Bolle vooral met producers Eurosoundz en FRNKIE, maar ook zangeres Patricia laat veel potentie zien. De laatste twee zie je vandaag ook bij Rotjoch in de booth. Op het moment worden er grootse plannen gesmeed om de markt te overspoelen, maar daar moeten we nog even op wachten. De Studiosessie van vandaag is een voorproefje, dus ga er vanmiddag om 14.00 goed voor zitten!...
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.