101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Bokke8, tijd voor een eigen project?

  •  
11-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  

Bokke8 is een van de jonge artiesten uit de stal van Sevn Alias. Je zag hem waarschijnlijk al voorbij komen in de 1OAK sessie eerder dit jaar, of in de Barz4Barz Special met alle leden van het label 1OAK. Het is hoog tijd om Bokke - ook wel Kobbe - beter te leren. De jonge Amsterdammer is niet voor niets een van de eerst getekende artiesten bij Sevn's label. 

'1-0 achter is niet lekker voor je record. Wil je winnen? Moet je blazen op een n*gga net als Black Opps'

Ken je de track Qifesh van Sevn Alias nog? Hij bracht deze track in 2017 uit en daar zat ook een Instagram-challenge aan vast. Bokke deed mee aan deze #QifeshBarzChallenge en won een Meet & Greet met Sevn. Dit was ook de tijd dat Sevn Alias het label Rotterdam Airlines verliet en zijn eigen imprint 1OAK oprichtte. Sevn werkte al nauw samen met Lucass in die tijd, wat weer de neef van is van Bokke8. Op deze manier verschenen Ocho's tracks opnieuw op de radar van Sevn Alias. Dit zorgde ervoor dat Bokke en Lucass uiteindelijk samen tekenden 1OAK.

'1OAK Gang in je ends. Jij bent niet op niveau!'

Vandaag de dag bestaat het label 1OAK uit de rappers Sevn Alias, Bokke8, Lucass, Mensa, Philly en producer AG BLAXX. Sinds 2017  wordt er muziek uitgebracht en langzaamaan leren we de artiesten van de 1OAK Gang beter kennen. Bokke trapt af met de toepasselijke track Start.

“Dit is de start waar het allemaal begint, hard work dat is de reden dat ik win.”

Na Start laat hij zijn diversiteit zien en dropt de single Oldschool en is te horen op labelgenoot Mensa's single China White. Begin 2019 hebben alle 1OAK'ers tracks uitgebracht en in juni van dit jaar werd de gezamenlijke plaat OAKLAND gedropt. Dit is het eerste compilatiealbum van het label en Bokke8 is met zeven bijdrages op de twaalf tracks tellende plaat de absolute hofleverancier. We leren meerdere kanten van hem zien. We zien een rauwe kant op Doelgericht en 50, maar ook een toegankelijke Bokke op Beach Ball en ABC.

Tijd voor een eigen project! Onlangs dropten de video's voor Timeline en Pijn al, die je alvast een voorproefje geven van een aankomende plaat. Hopelijk ziet deze EP gauw het licht, maar voor nu hebben we een gloednieuwe Studiosessie voor je! Bokke8 op je beeldscherm!

Meer over:

#magazine, #1oak, #bokke8
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.