101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Blake is solo op zijn best

  •  
22-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
214 keer bekeken
  •  

In 2014 kwam Sloddervosgang bij ons langs voor een Zomersessie. Richting het einde van de sessie kondigt Adje aan een verrassing mee te hebben genomen. Een mysterieus figuur met capuchon op staat op en twijfelt zichtbaar of hij zijn net gedraaide joint uit zijn mond moet halen. Uiteindelijk besluit hij toch dat het beter zal gaan zonder, en maken we voor het eerst kennis met Blake.

De track die hij hier deed is afkomstig van de Sloddervosgang tape die niet veel later uitkwam. Naast deze track staat Blake nog op ‘Voor je deur’ en ‘Cream’, beide in samenwerking met Adje en Cho, en Cream nog met een verse van Jowy Rosé korter dan die van Young Ellens op de Gate 19 Cypher.

Hierna dropt Blake wat losse freestyles op instrumentals van onder andere ‘The Watcher’ van Dr. Dre en Adje zijn ‘B.A.M’, en brengt hij een volledige soloversie uit van Cream.

In de tijd hierna laat Blake verschillende losse tracks los en geeft hij aan te werken aan zijn solodebuut. Dat blijft voorlopig uit, maar in 2017 is hij wel bij ons te gast voor een studiosessie waarin hij geen blad voor de mond neemt.

Na zijn studiosessie blijft het opvallend stil rondom Blake, en blijkt dat zijn samenwerking met Sloddervosgang is beëindigd . Blake staat er dus weer alleen voor en houdt zich op de achtergrond, werkend aan zijn debuutalbum. De eerste track die we daar van krijgen is ‘Trotseer’.

Inmiddels is het hele album uit. De 15tracks tellende tape bevat geen gastbijdrages en dat is maar goed ook. Blake is niet voor niets een misfit. Hij is solo op zijn best, en dat hoor je terug op tracks als ‘Onderklasse Muziek’ en de titeltrack ‘Gebroken Wit’.

Het album kon natuurlijk niet verschijnen zonder bijbehorende studiosessie. Blake is bij ons langs geweest en de sessie check je om 14:00 op ons kanaal. Check hieronder alvast in voor de premiere!

Meer over:

#magazine, blake
Delen: