101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Bij Yung Nnelg telt het hele plaatje

  •  
28-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Zijn debuutalbum komt aanstaande vrijdag uit. Toch heeft de 6 nullen baby al jaren een naam in de scène. Het album ‘Balans’ wordt alweer zijn 5e soloproject, en omdat elk van zijn vorige uitgebrachte projecten een volledige eigen sound met zich meebrengt en is voorzien van terugkerend thema mogen we ook van het debuutalbum een gehele ervaring verwachten.

What Else

Zijn eerste mixtape ‘What Else’ verschijnt al in 2014 en komt enkel uit via Soundcloud. Met een unieke sound en vooral samenwerkingen van zijn vrienden van SMIB (op zowel featurings, producties als skits)  maakt de rapper gelijk duidelijk zijn eigen wave te willen creëren. In plaats van videoclips kwam met Yung Nnelg met een ‘What Else Show’ waarin verschillende tracks van de tape zijn verwerkt.

Fox P2

De hierop volgende EP Fox P2 is vernoemd naar het gelijknamige taalgen; in deze zin symbool van het overbrengen van een energie. Het gen wordt op de EP en de cover art ervan tot leven gebracht in de vorm van een vrouw die je meeneemt gedurende de gehele tape.

Contra

Ook op zijn volgende werk ‘Contra’ is het duidelijk dat het project is gemaakt vanuit een bepaalde gedachtegang. Met tracks als ‘Op Dreef’, ‘Hoofdprijs’, ‘Winnaars Mentality’ en natuurlijk de anthem ‘Forrest Gump’ is de motivatie voor de win duidelijk de drijfveer van deze plaat.

Serena

Zijn laatste volledige project is Serena, een eerbetoon aan tennisster Serena Williams. “Als zwarte vrouw in een wittemannensport de ultieme underdog ” legt hij uit in een interview met Parool.
Serena wordt erg goed ontvangen en zorgt ervoor dat Yung Nnelg voor het eerst op zijn eigen ‘Grand Slam’ tour gaat. Naast het thema van de tour komen er nog extra toevoegingen aan de visuele vormgeving om het album heen in de vorm van eigen Serena tennisballen en een custom sausfles, in verwijzing naar een van de fan favorite’s van de tape; Skeemen.

"Nnelgy, waar haal je nou weer die saus vandaan?"

Ares

Omdat Yung Nnelg in de zin van het brengen van een eigen sound en verzorgen van een ervaring rondom het project vaak wordt vergeleken met Ares is het - hoewel compleet onverwachts - dan ook geen toeval dat Yung Nnelg als verrassingsact on stage wordt gehaald tijdens Ares zijn show op WooHah 2018. De track die ze hier performen is niet uitgekomen maar Nnelg staat wel op Ares zijn album Alice en heeft daarmee de enige gastverse op Ares zijn laatste drie albums.

Balans

De artiesten lijken een goede band te hebben opgebouwd. De recente release van de videoclip/movie van 'Niet Normaal' was ook een samenwerking van Nnelg en Ares en geldt als het startschot rondom de periode van 'Balans'.
Na 'Niet Normaal' en de daaropvolgende video '100 Acres' in samenwerking met Henkie T is het dan vrijdag tijd voor de release van het gehele album. Gelukkig komt vandaag alvast de sessie uit en kun je je daar alvast mee voorbereiden, check het hieronder om 14:00!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.