101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Berry Oost is van alle markten thuis

  •  
13-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
622 keer bekeken
  •  
BERRY OOST ARTIKEL WS
Na het release-overzicht van vanmorgen kijken we nu alweer uit naar de volgende studiosessie. Morgen brengen we namelijk weer een nieuwe op je beeldscherm. Ditmaal komt een rapper langs die van meer bekend is dan alleen het rappen zelf. Hij verzorgt namelijk ook videoclips voor zijn collega’s.
We hebben het dan natuurlijk over Berry Oost, de man van de tattoos. Hij begon met het rappen, maar merkte al snel dat ook het maken van clips voor hem was weggelegd. Hij is meer dan alleen een rapper, maar ook meer dan alleen een clipmaker. Hij is vaardig in beide aspecten, maar is momenteel even druk met rap. Er komt zelfs een album van hem aan, die toevallig vanavond online komt.
Berry Oost is al lang in de game en werkte al samen met veel artiesten. Kijken we naar zijn releases op Spotify, dan zien we dat het daar in 2015 voor hem begon. Mula B was de eerste artiest met wie hij samenwerkte. In 2015 dropten ze de track ‘Lief’. “Die mannen zijn letterlijk op niks”, rapt hij. Hij zette er de toon voor zijn stijl, want hij is kritisch. Op zichzelf, maar ook op zijn collega's rappers en de maatschappij.
Door de jaren heen zette Berry door met het maken van muziek. Geen jaar sloeg hij over en veel tracks dropte hij solo. Ook laat hij regelmatig merken een Feyenoorder te zijn. De artiesten met wie hij nog wel samenwerkte, waren Kempi, Emmai, Mario Cash en James 3allel. Met de laatst twee namen werkte hij samen op het album ‘Nachtmerries’ dat hij uitbracht in 2018. 
Het album bestaat uit acht tracks, waarvan alleen track nummer acht een samenwerking betreft. Op ‘Alles Alles Alles’ staan dus ook Mario Cash en James 3allel. Het is een boze track en daarvoor vond hij de juiste mensen. De track ‘Nachtmerries’ echter – gelijknamig aan het album - bleek het grootste succes van de plaat. Met geen van zijn tracks pakte hij meer streams.
Mocht je Berry Oost niet kennen van zijn eigen tracks, dan nog kun je hem kennen van zijn kunsten bij 101Barz. Tweemaal verscheen hij in de studio, waarvan een keer met Bonne Chance Music. Drie jaar geleden kwam hij samen met Qucee, Kaascouse, Sam J’taime en Minitrapper de studio onveilig maken. Een jaar ervoor kwam hij solo en dat zal hij morgen weer doen. Stay tuned, 14:00 uur!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.