101Barz

Akkabouz in de booth; een succesvolle vrijdag

  •  
21-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
225 keer bekeken
  •  
Bartofso

Laatste zomersessie én drop van nieuw album

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weekend voor de deur staat, maar niet alleen dat. We laten je niet met lege handen het weekend ingaan en daarom droppen we vanmiddag om 16:00 uur de laatste zomersessie van het seizoen. Bartofso aka Akkabouz stapte recent in de booth en dat belooft als vanzelfsprekend weer vuur. Zijn bijnaam betekent dikzak in het Marokkaans en die nickname is pas het begin van de humor die de rapper van Wilde Westen gebruikt in het maken van zijn muziek.
Onder andere in de hit ‘Dikke Stack’ met zijn label Wilde Westen wordt duidelijk hoe hij tovert met woorden om het in zijn rapstijl te laten passen. “Die jongens liken mij, maar zijn geen clones. En m’n drerrie uit Al Hoceima aan de tilifuhn (telefoon, red.)”. Bartofso creëert een eigen taal, maar zonder echt onduidelijk te laten waar hij het nu precies over heeft. Ook de eerder benoemde bijnaam Akkabouz gebruikt hij steevast in zijn verses op tracks en is daardoor niet meer los te zien van zijn eigenlijke rapnaam Bartofso.
Tijdens de wintersessie-reeks van 2017 kwam de ‘domme Congolees’ voor het eerst langs in de studio van 101Barz en dat liet meteen een grote indruk achter bij het publiek. Met zijn zeven minuten durende debuut in de booth wist hij meteen anderhalf miljoen weergaven te genereren op YouTube. Daarnaast werd met de verhoudingen tussen de likes en de dislikes – 13.000 tegenover 626 – meteen duidelijk dat de rapper geliefd is bij het publiek.
De trappende artiest is getekend bij Wilde Westen Records en dat is een label dat hem op zijn lijf geschreven is. Andere artiesten op het label zijn o.a. Mula B, Louivos, 3robi en de producer van het label IliassOpDeBeat. Een recente hit die Bartofso creëerde met zijn kompanen van Wilde Westen was ‘Waar Zijn Die Kechs’. Samen met Mula B en Yung Felix maakte hij daarmee een nummer dat zowel de rapliefhebbers als de club-bezoekers kon bekoren.
Ook daarna heeft Akkabouz niet stilgezeten, want het is vandaag niet enkel en alleen de dag van de release van zijn nieuwe zomersessie. De artiest komt ook met zijn album ‘Majin Bouz’, dat vijftien tracks telt. Er staan solotracks op de plaat, maar ook samenwerkingen met grote namen als Josylvio, Lijpe, Hef en uiteraard Mula B, 3robi en Kingsize. Van de solotrack ‘V8’ en de featuring ‘Hakuna Matata’ met Pietju Bell werden de voorbije weken de videoclips al gedropt.
Er zit deze vrijdag dus maar één ding voor je op. Volg Bartofso. Stream zijn nieuwe album en check om 16:00 uur de laatste zomersessie van het seizoen!

Meer over:

#magazine, bartofso
Delen: