101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Yssi SB, zo'n come-up zie je weinig

  •  
28-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
282 keer bekeken
  •  
YSSI ART WS

Je ziet weinig come-ups als die van Yssi SB, iemand die binnen no-time z’n stempel weet te drukken en het publiek op z’n hand krijgt. De jonge Almeerse rapper had slechts twee tracks nodig om op de radar van het grote publiek te komen en vanmiddag zie je hem vanaf 14.00 op je beeldscherm.

Afgelopen voorjaar gingen we langs bij Yssi SB tijdens ‘Talent vd Maand’ om hem beter te leren kennen. Toentertijd waren alleen ‘Paper Zien’ en zijn freestyle ‘Un Deux Trois’ uit. Sinds de eerstgenoemde track een remix kreeg, kent bijna iedereen de catchy melodie van de track. D-Double, Henkie, Jack, Sevn Alias en Josylvio springen allemaal op de remix en maken de track nog groter dan hij al was.

Niet lang daarna was het tijd voor z’n eerste nieuwe single onder het label QuatroVision van Henkie. ‘In Die Life’ was al te horen in kleine snippets online en de hype was real. Inmiddels heeft de track al twee miljoen streams op Spotify en lijkt hij te bevestigen dat hij een van de nieuwe jongens in de scene is.

Het onafhankelijke label QuatroVision draait overuren deze weken. Labelbaas Henkie dropte vorige week zijn album ‘Netwerk’ en wij brengen je deze week een zomersessie van Yssi SB. Je ziet het vanmiddag om 14.00.

UPDATE 2024

Na grote successen te kennen in 2020, bleef Yssi SB niet stil zitten. Zijn talent werd gezien en vele artiesten wilden met hem samenwerken. In 2021 heeft hij vele featurings op zijn naam staan. Zo staat Yssi SB samen met Idaly en Henkie T op de track 'Ik Heb Je' en telt deze track over de elf miljoen streams.

Ook wist Yssi SB je te blijven verassen en trok hij het consistent droppen van tracks door. In 2022 kon je niet meer om de artiest heen en heeft inmiddels wel een vaste plek binnen NL rap. Viraal gaan is dan ook een bekend begrip voor de Yssi SB. Op TikTok worden zijn tracks veel gebruikt en hoorde je 'The One' veel op de app.

Naast het droppen van losse tracks was het voor Yssi SB tijd om weer een album te releasen. In 2023 dropt Yssi het album 'Wat Jij Wil'. Dit project deed hij niet alleen. Samen met producer Jordan Knows heeft hij dit album gemaakt en valt het goed in de smaak bij de luisteraars.

We zitten pas net in 2024 maar Yssi SB heeft ons alweer bars gegeven. Samen met D-Double dropt hij de track 'Oke' en was het opnieuw tijd voor een sessie bij 101Barz. Aanstaande vrijdag is het tijd voor een nieuwe Wintersessie. 'The youngest in charge' komt met barz en een enge flow. Om 14.00 uur op het 101Barz kanaal!

Meer over:

#magazine, yssisb
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.