101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: WAWA gaat over de grens

  •  
14-10-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
205 keer bekeken
  •  
WAWA ART WS
Één keer per maand gaan we langs bij een up-and-coming talent en vandaag is het weer zover. We zoeken uit welke verhalen schuil gaan achter de toptalenten van de scene en misschien nog wel belangrijker, hoe hun toekomst eruit gaat zien. Deze keer gaan we over de grens voor ‘Talent vd Maand’ en zoeken we de twintigjarige WAWA op in Aalst. De jonge Belgische artiest heeft zijn zinnen gezet op een Nederlandse overname, maar eerst leren we hem beter kennen. Om 14.00 is hij te zien op 101Barz en in dit artikel gaan we dieper in op wat al bekend is over de jonge Belg. 
 
Jordi WAWA is nu al koning in Aalst; een remix van Designer’s 'Panda' veroverde de stad. Bij shows in België en omgeving zingen de fans alle teksten mee. Toch wil hij meer, WAWA heeft zijn zinnen gezet op een Nederlandse overname. Jordi heeft gerealiseerd dat België een plek is om te ontwikkelen, maar je naar Nederland moet om het te maken. Hetzelfde geld voor Franstalige Belgische artiesten, ze zullen naar Frankrijk moeten gaan om succes te hebben. 'Hier in België ontwikkel ik mij, maar je moet toch naar het buitenland,' beweert de jonge rapper in ‘Talent vd Maand’. Dit alles gaat al aardig want het lukt weinig Belgische artiesten om op de Nederlandse radar te geraken.
Tot zijn tiende woont Jordi in Rotterdam, tot hij verhuist naar het tot dan toe onbekende Aalst. Sindsdien is Aalst WAWA’s thuisbasis. Hier gaan zijn teksten over en worden de videoclips opgenomen. Dit zorgt voor een buitenlandse vibe voor de Nederlandse kijkers, wat het extra leuk maakt. Al snel merkt de jonge jongen dat gasten in de buurt bezig zijn met muziek, WAWA probeert dit ook uit. Aalst blijkt een gunstige plek voor hem te zijn. Van showtjes waar vooral vrienden hem ophypen doet hij nu mega shows in Antwerpen waar iedereen z’n lines meezingt.
Nu is WAWA in Nederland aanbeland, België heeft hij veroverd en hij is opzoek naar een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging zoekt Jordi bij FunX. Dit is waar wij voor het eerst in aanraking komen met de jonge Belg. Op 17-jarige leeftijd doet WAWA mee met FunX 'Talent Rappers Only'. Hier gaat Jordi de strijd aan met andere opkomende rappers die hun klasse laten zien op de beat bij FunX. Een jury bestaande uit gevestigde artiesten zoals bijvoorbeeld Murda of LouiVos beoordelen telkens welke jongens door mogen gaan. Jordi komt door de eerste -, tweede ronde, halve finale en finale heen en kroont zichzelf tot winnaar van het toernooi. Met zijn boys viert hij het succes bij FunX in de studio. De rapper laat zijn veelzijdigheid zien in de serie video’s. WAWA kan trappen, maar ook zingen.
Voor nu heeft Jordi voornamelijk pokoes uitgebracht, toch laat hij al zien waar hij toe in staat is. WAWA kan uit de voeten in het Frans, Nederlands, zingen, trappen, rappen, maar ook bars droppen. Hij staat al op singles met Kempi en Architrackz, maar er zit meer aan te komen.  De Belgische youngboy laat weten dat we binnenkort een EP kunnen verwachten. Het zal niet zomaar een debuut project zijn; grote artiesten als Adje, Sevn Alias en Latifah zullen een bijdrage leveren aan de tunes.
WAWA is een naam om te onthouden. De jonge Belgische rapper verklapt dat hij Frenna, Broederliefde en Wilde Westen goede artiesten vindt en ze als inspiratiebron ziet. Als Jordi's succes zo doorgaat is een samenwerking misschien wel dichterbij dan het lijkt. WAWA is the future en om 14.00 zie je hem in 'Talent vd Maand' op 101Barz. Ga het checken en vergeet niet te abonneren.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: