101Barz

ARTIKEL: U-niq is terug van weggeweest

  •  
18-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
UNIQ ART WS
Vandaag hebben we weer een grondlegger in the building. U-niq is terug en hij is er om te blijven. Vandaag doet de rapper uit de Havenstad waar hij goed in is en dat is natuurlijk bars spitten. De vorige keer dat je de Rotterdammer bij Rotjoch in de studio zag was de muur nog rood, maar nu is alles anders. Vanaf 14.00 zie je hem in de hedendaagse setting voor een splinternieuwe Studiosessie als voorproefje op zijn album 'Eeuwige Jeugd' die we binnenkort kunnen verwachten.

Dat U-niq een legendarische naam is, is bekend. Hij zet Rotterdam sinds het begin van deze eeuw op de kaart en heeft een glansrijke carrière achter de rug. De grondlegger komt in totaal drie keer langs bij 101Barz en is zelfs de vijftiende rapper bij Rotjoch in de studio ooit. In 2009 zien we hem weer, in dit jaar brengt hij ons een aantal klassieke bars in een zomersessie. We horen een goede balans tussen Nederlandse en Engelse lyrics.
U-niq komt voor de derde keer langs in 2011, we horen hem een paar jaar na zijn laatste sessie in Studiosessie 130. Als voorproefje op zijn nieuwe album ‘Scheepsrecht’ gunt hij ons natuurlijk weer wat bars. De drie sessies die hij op z'n naam heeft staan, gaan ieder gepaard met een album. U-niq zijn ‘Rotterdam’ verschijnt in 2006 en in 2008 horen we z'n plaat ‘Het Kapitalisme’. Op deze plaat is hij ook te horen met 'Real Madrid'-speler Royston Drenthe op 'Tak Takie'.
Sinds kort is U-niq weer terug op je beeldscherm om een comeback te maken en iedereen een lesje te leren. We horen hem vijf maanden geleden in 'Typisch Rotterdams' voor het eerst en sindsdien is de Rotterdammer terug van weggeweest. Vier maanden geleden brengt de grondlegger ons een remix met "Various Artists" en even hierna verschijnt U-niq samen met Kempi op 'Fastride'. Het laatste nummer dat we horen is 'Broer' met Eddy Ra en Ebon-E. Dit alles in het teken van zijn nieuwe album 'Eeuwige Jeugd' die we binnenkort kunnen verwachten. 
Vanaf vandaag zie je U-niq weer terug bij Rotjoch in de studio. Als voorproefje op zijn nieuwe album 'Eeuwige Jeugd' geeft hij ons natuurlijk weer wat old school bars. Eveneens switched hij uiterst gemakkelijk van Nederlands naar Engels en weer terug, dus maak wat tijd vrij om deze legendary grondlegger shit om 14.00 te checken. Besef het op de website of het YouTube kanaal en vergeet niet te abonneren. 

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: