101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - Watts

  •  
07-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Ook in 2021 gaan we natuurlijk weer lekker door met de ‘Throwback Sessies’ en vandaag is dat niet anders. Het is weer donderdag en dat betekent dat we je broodnodige portie #TBT weer kunnen aanvullen. Deze week hebben jullie gekozen voor Watts. Met drie sessies op naam blikken we in dit artikel terug op zijn Wintersessie uit 2010. Je ziet het vandaag weer terug op je beeldscherm.

In het 2007/08 seizoen zag je Watts voor het eerst bij 101Barz. In de Studiosessie uit het vorige decennium geeft Murda een voorproefje op zijn project ‘De Kassier’ en de film ‘Gangsterboys’ waarin hij de hoofdrol speelt. Watts krijgt een kans van Turk om zichzelf te laten bewijzen in de Studiosessie. In een 10 minuten durende sessie vol met bars maken we kennis met de nieuweling.
In 2010 zien we Watts voor het eerst solo bij Rotjoch in de studio. In de sessie die vandaag is uitgeroepen tot #TBT horen we een voorproefje op de mixtape ‘Mucho Dinero Compilatie vol.1’ van Rotjoch’s label Mucho Dinero. In 2010 lanceert hij het label dat als thuisbasis moet dienen voor gevestigde, maar ook opkomende artiesten. Watts maakt deel uit van de eerste lichting waar later ook grote namen als o.a. Hydroboyz en D-Double bij komen. Je hoort Watts op de openingstrack 'Mucho Dinero', maar ook op o.a. 'Oh Ooh' en '24/7'.
Het is alweer een paar jaar geleden dat Watts te gast was bij 101Barz, maar hij staat in 2018 weer naast Rotjoch in de booth. Het label ‘Mucho Dinero’ bestaat niet meer, maar Watts blijft koken. Als voorproefje op zijn album ‘SushiBoy’ killt hij je met bars want de man is gekomen om te rappen. De oplettende kijker weet ook wie Watts heeft meegenomen. Één van de twee heren in de back was namelijk kortgeleden te gast en de andere hebben we over de jaren meerdere keren zien langskomen.
Later dat jaar verschijnt dan eindelijk zijn album. Naast solo tracks horen we op het twaalf tracks tellende album ook een aantal keiharde samenwerkingen met o.a. BKO, Rick Versace en Rasskulz. Watts maakt tot op heden muziek en blijft je verassen. Wat er in de toekomst aan zit te komen is nog niet duidelijk, maar dat Watts een mooie carrière op zijn naam heeft, is wel duidelijk. 
Vanaf vandaag check je Watts' Wintersessie uit 2010 weer op het YouTube-kanaal van 101Barz. Heb je de sessie al beseft? Stem dan nu op de #TBT van volgende week via de poll hieronder. Wordt het de sessie van Mr. Polska, Fakkelteitgroep of Atta de Tolk? Besef het nu en vergeet niet te abonneren op 101Barz.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar


Sorry, deze campagne is niet langer beschikbaar.
Delen: