101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - Skenkie

  •  
29-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
423 keer bekeken
  •  
Skenkie in de building! Het is weer donderdag en dat betekent een nieuwe throwback sessie. Je kon weer kiezen uit een aantal klassiekers. Zoals we vorige week een selectie Britse artiesten hadden zijn we nu weer terug in eigen land. Normaal gesproken belanden we dan bij een Amsterdammer of Rotterdammer, maar nu reizen we af naar het ziek zuiden voor Skenkie. 
 
We blikken vandaag terug op studiosessie 82 uit 2008 waarin Skenkie old school barz en punchlines spit bij Rotjoch in de studio. Met flows over bier en zijn thuisbasis Eindhoven creëert de rapper binnen de kortste keren een beweging waarmee hij het zuiden niet alleen represent, maar ook op de kaart zet. Kleine Jay, Ad Rem, Killian, Per.Verz, Fresku en onze TBT van vandaag, Skenkie, komen als groepering in 2010 langs voor een koude wintersessie waarin ze wat zuidelijke heat brengen. In 2020 verschijnt de sessie weer op 101Barz als TBT.
De Zieke Zuiden sessie is voor Skenkie niet de enige gelegenheid om langs te komen, want dit doet hij ook zonder de formatie. Al In 2007 komt Skenkie samen met Y'skid bij Rotjoch over de vloer. Met zijn strakke rijmschema’s en dubbelzinnige punchlines zetten ze het zuiden op de map. 
Om 2008 af te sluiten besluit Rotjoch groots uit te pakken met een Megasessie waarin Skenkie ook een rol mag bekleden. Zelfs Rotjoch komt aan bod, en met schijt aan alles en iedereen sloopt hij de mic. Zo'n inleiding zouden wel meer rappers willen hebben, Rotjoch trapt de beat af en Skenkie neemt het over. Skenk komt natuurlijk met rauwe en echte Hip Hop. 
In 2010 zie je het Zieke Zuiden weer op je beeldscherm bij 101Barz. We hosten de pack mp3's: 'Het Minst Slechte Van...'. Naast Skenkie hoor je natuurlijk dope beats van Y'skid, Risskant, Shock-n-Surprise, Poast, Fotosynthese en nog meer Zieke Zuiderlingen.
Vijf jaar nadat Skenkie voor het laatst solo te zien is bij 101Barz verschijnt hij in 2012 weer met een nieuwe Wintersessie. De video wordt afgetrapt met het proosten van halve liters waarin Rotjoch lekker mee doet. Wie er ook bij is, is K1 Kerbusch. Samen zijn de twee te horen op het Zieke Zuiden album. Het zuiden is volop in de building
Kortom, Skenkie is nu weer te zien op 101Barz met studiosessie 82 uit 2008. Pak er een bierie bij en zet hem aan! Heb je de sessie al gecheckt? Stem dan nu op de #TBT van volgende week via de poll onder aan de pagina. Er kan gestemd worden op; Lens, Lange Frans of Bollebof. Ga het beseffen.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
#TBT - WELKE SESSIE KIES JIJ?
Je kan niet meer meedoen aan het stemmen op de #TBT. Aankomende donderdag is er een nieuwe Poll om te stemmen op je favoriete sessie!
20201214-152006-Window
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.