101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Rocks

  •  
21-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
184 keer bekeken
  •  
De donderdag is weer aangebroken en dat betekent dat we natuurlijk weer een legendarische #TBT voor je hebben. Deze week reizen we af naar Amsterdam-Noord, waar het allemaal is begonnen voor Rocks. Hier ontpopte zijn carrière, werd de groep THC opgericht en zijn veel andere rappers geïnspireerd geraakt door de straat-rap van het collectief. Zonder het ontstaan van deze beweging had de Nederlandse game er misschien wel heel anders uitgezien. Vanaf vandaag zie je de grondlegger weer terug op je beeldscherm met een Zomersessie uit 2009. 
 
Naast het oprichten van een beweging die de Nederlandse scene mede heeft gevormd is Rocks ook een legende bij 101Barz geworden. In het jaar 2006 schreef de Amsterdammer namelijk geschiedenis als hij voor de eerste sessie ooit te gast is bij Rotjoch in de studio. Met een korte Studiosessie bijt de grondlegger het spits af om je wat harde bars te geven.
Naast zijn eigen carrière heeft Rocks ook een groot aandeel gehad in de groep THC oftewel Tuindorp Hustler Click. Het begon immers allemaal op zijn kamer in het huis van zijn moeder. Hier kwamen de leden van wat later THC werd langs om te chillen. Toen de heren in aanraking kwamen met Hiphop kregen ze de intentie om met muziek bezig te gaan. In 2001 verscheen de tape "#1 Rocks Van De THC" en de jongens werden al snel bekend in de buurt. De CD's gingen aan het begin rond op straat, maar kort hierna verschenen ze ook online. Op deze manier kwam heel Nederland in aanraking met de groep. De rest is geschiedenis en de grondleggers zijn meerdere keren langs gekomen bij Rotjoch in de studio. In de #TBT die in 2020 weer op 101Barz verscheen laten de leden horen waar ze voor staan in een THC Megasessie.
Recentelijk timmert Rocks weer hard aan de weg. In een sessie van Winne uit 2020 staat de grondlegger weer ouds en vertrouwd naast zijn handlanger RBDjan om je heat te brengen. Binnenkort kunnen we weer een heleboel vuur van de Amsterdammer verwachten, maar eerst check je dit klassieke duo in de So So Lobi Studiosessie om op te warmen.
Je ziet Rocks vanaf vandaag weer terug bij 101Barz met een Zomersessie uit 2009. Heb je de sessie al beseft? Stem dan nu op de #TBT van volgende week via de poll hieronder. Wordt het de sessie van Matarr & Bollebof, VLT of Turk? Check het nu en vergeet niet te abonneren op 101Barz.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Sorry, deze campagne is niet langer beschikbaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.