101Barz

ARTIKEL: #TBT - Regga

  •  
08-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
Een nieuwe week, een nieuwe Throwback Thursday. We zijn weer aanbeland bij de donderdag en dat betekent dat je natuurlijk een klassieke sessie kunt verwachten. Deze week is het Regga; de Amsterdamse rapper, sounddesigner en producer is meerdere keren bij Rotjoch in de studio geweest. Vandaag is hij terug gestemd op je beeldscherm!

Met Wintersessie 5 van het seizoen 2008 is de veelzijdige artiest vandaag weer te zien, maar dit is niet de enige keer dat hij te gast was bij 101Barz. De rasechte Amsterdammer die in het verleden uitkwam onder de naam MC Regga komt in 2010 al langs voor Lentesessie 5 en na een lange stilte is hij ook in 2016 bij Rotjoch in de studio voor een Blow-Out-Sessie. Grofweg tien jaar geleden bewees de rapper zich al. Doormiddel van zijn sessies bij 101Barz en samenwerkingen met Appa en RBDjan is hij niet weg te denken uit de scene.
In het jaar dat hij langs komt voor zijn wintersessie brengt Regga zijn mixtape ‘Mic Check’ uit waar 21 tracks op staan. Samen met Appa en Heist Rockah brengt hij old school tracks uit. In 2008 brengt de Amsterdammer nog een mixtape uit ‘Niets Meer Niets Minder’. Op de mixtape laat hij zijn sound horen. Een rauwe Amsterdamse vibe hangt om het project heen. In de mixtape horen we ook meer over zijn afkomst. Kurdistan is wat hij represent en wie dat niet aan staat kan de pot op.
In 2010 horen we weer van Regga als hij bij Rotjoch langs komt voor een sessie. In de oude setting met zijn cap sideways, spit hij weer wat punchlines op een old school beat. De Amsterdammer freestyled van begin tot eind en represent weer volop Kurdistan. 
Na een tijdperk van stilte horen we in 2015 weer van Regga. Hij verschijnt met zijn gezicht op 'Faka Met Die Tape'. Op de track 'Nu Weet Je Het' spit hij samen met RBDjan grauwe Amsterdamse straat bars. Op het project staan alleen maar gevestigde artiesten zoals Hef, Murda, Adje en meer. Na deze comeback horen we in 2016 meer van de Amsterdammer want hij is terug op je beeldscherm met een Blow-Out-Sessie. Verder verschijnt Regga op Zonamo Underground met ‘Herinner Mij’ en ‘Vol Gas’ . De rapper kan niet meer weggevaagd worden uit de scene en brengt later dit jaar een EP 'Vol Gas' uit. 
Heb je Regga’s Throwback Thursday al gecheckt? Vergeet dan niet te stemmen op de #TBT van volgende week. Er kan gestemd worden op: Kleine Viezerik, Excellent of Rocks. Doe het nu via de poll hieronder!

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Je kan niet meer stemmen.

Meer over:

#magazine, regga, #tbt
Delen: