101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - Priester

  •  
19-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
176 keer bekeken
  •  
De donderdag is weer aangebroken en dat kan natuurlijk maar één ding beteken, er staat weer een gloednieuwe TBT klaar. Deze week hebben jullie gekozen voor Priester, niet zomaar een rapper. Naast zijn carrière in de muziekwereld kan hij namelijk aardig ballen. Vandaag brengen we echter iets muzikaals op je beeldscherm, Priester’s eerste solo sessie bij 101Barz. Zomersessie 15 uit 2010 is vanaf nu weer te zien op ons platform en dit geeft ons de gelegenheid om terug te blikken op Mitchell’s succesvolle 101Barz jaren met een voetbaltintje.

Priester trapt zijn voetbalcarrière af bij Ajax. Na zijn twaalf jarige opleiding en tussenstap bij Haarlem breekt Mitchell door bij NEC waar hij zo’n twintig eredivisiewedstrijden vol maakt. Om deze reden staat hij bij sommigen bekend als voetballer, terwijl hij bij anderen weer als rapper wordt gezien. Op een gegeven moment in 2011 maakt Mitchell’s loopbaan een rare wending, de Bulgaarse club Ludogoretz komt aan het licht. Priester besluit het avontuur aan te gaan en verruilt Almere City voor Champions League voetbal. In 2008 is Priester voor het eerst te zien bij Rotjoch in de studio met de Zaanse formatie LSD. 
Samen met LSD'er Nino werkt Priester aan de mixtape 'Volume 1' en komen ze met hit 'Uit Het Oog'. De zaken lopen op rolletjes en in 2009 besluit Mitchell te tekenen bij het label 'Black Label Music' van Nino. De groep brengt in 2009 de welbekende samenwerking 'Ik Heb Me Swag On' met o.a. Brainpower, Lexxxus, Ali B en Excellent uit. In 2010 staat Priester samen met Keizer bij Rotjoch in de studio. Keizer rapt zonder moeite het alfabet van a tot z en Priester komt met gekke flows.
Priester werkt geregeld samen met grote namen. In de booth staat hij samen met Keizer de mic te slopen en in de Champions League opereert hij op hetzelfde podium als Ronaldo. Ook in zijn muzikale loopbaan maakt de rapper stappen en in 2012 tekent Priest bij het label 'Nindo' van Negativ. In hetzelfde jaar neemt hij samen met de andere Nindo'ers de opkomende Bokoesam's Lentesessie over. 
In 2013 is Priester weer met grote namen op bezoek bij Rotjoch. Samen met Nega en Esko komen de drie, dertien minuten lang, heel vervelend in je oren. Mitchell is nog steeds gelukkig bij Nindo, maar de langverwachte mixtape blijft uit. Het project 'Baas Boven Baas' werd al aangekondigd in zijn 'Black Label Music' jaren en wordt wederom door Nega aangekondigd, maar tot heden blijft de release uit.  
Het is nu 2017 en Priester is al een poos niet meer in Hilversum geweest. Voor de jeugd van nu is Mitchell nog onbekend en hij geeft toe dat hij alles nu weer van het begin moet opbouwen. Echter is Priest wel bezig met muziek en heeft hij al wat pokoes met Latifah en Keizer op de plank liggen. Bij Rotjoch in de studio spit hij samen met zijn broertje Lucky Luq wat echte bars.
Priester is vanaf nu weer te zien bij 101Barz. Je ziet niet vaak Champions League rappers, dus maak wat tijd vrij voor die old school sound en check het. Heb je de sessie al gezien? Stem dan nu op de #TBT van volgende week via de poll hieronder. Wordt het de sessie van Aiky, Excellent & Heinek'n? De duistere sessie van RBDJAN? Of is het VSOP die je volgende week op je beeldscherm ziet? Jij kiest! Ga het beseffen en vergeet niet te abonneren op 101Barz.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Je kan niet meer stemmen
Delen: