101Barz

#TBT - Outlawz

  •  
18-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
TBT OUTLAWZ WS

Afgelopen week hebben jullie kunnen stemmen op een internationale editie van de Throwback-Thursday. De stembus is gesloten en de stemmen zijn geteld… Vandaag brengen we met trots Outlawz terug op je beeldscherm! In 1995 begint dé Tupac Shakur deze rapformatie en 12 jaar later staat de groep in de 101Barz-studio voor een hete Zomersessie. Rocks en RBDjan zijn ook van de partij om THC te representen.

Uit het niets komt de ‘Can’t Tell Me Nothing’-beat van Kanye West uit je speakers. De sessie wordt afgetrapt door Young Noble; het enige lid wie niet door Tupac is vernoemd naar een controversiële wereldleider. Het stokje wordt overgenomen door E.D.I. Mean, wie zijn naam fonetisch heeft te danken aan de beruchte oud-Ugandese president Idi Amin. Je hoort échte rap shit!

Afwezige leden zijn uiteraard Tupac a.k.a Makaveli , Yaki Kadafi , Hussein Fatal †, Mussolini †, Kastro, Komani, Storm en Napoleon. Door onderlinge meningsverschillen verandert de samenstelling van de groep veel.

De Outlawz krijgen veel love en showen het terug. Ze duiken na de sessie in de studio met verschillende Nederlandse rappers. Zo verschijnt er in 2009 een collab met Kempi en in 2010 zie je ze naast Nino in een clip waarin ze Pac eren en herdenken. RBDjan doet hetzelfde wanneer hij de sessie voor de Outlawz afsluit. Als ode aan de meest iconische rapper uit de geschiedenis, kantelt RB in zijn eigen stijl de instrumental van Tupac’s ‘Shorty Wanna Be A Thug’.

Dit is niet zomaar een sessie, dit is hip-hop history op je beeldscherm! Ga ‘m checken…

Delen: