101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT – Matarr & Bollebof

  •  
28-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  

Het is vaste prik dat we op donderdag een klassieker uit de oude doos serveren en deze week is dat natuurlijk niet anders. Er is weer gestemd door jullie en de sessie van Matarr & Bollebof kwam als winnaar uit de strijd. Twee rappers met totaal verschillende stijlen blessen de mic om de beurt in de laatste zomersessie van 2010. 

Matarr en Bollebof zijn twee werelden op muzikaal gebied, maar kwamen in 2010 samen naar de studio van 101Barz voor een sessie. Beiden brachten muziek uit onder het label ZwareJongenz en met Aiky in de back brachten ze ZJ op je beeldscherm!

Matarr is al sinds 2006 een bekend gezicht in de Nederlandse hiphopscene. Zo zette hij samen met de groep Scheme015 de straten van Delft op de kaart en maakte hij naam voor zichzelf met verschillende tracks en projecten. Matarr’s unieke manier van storytelling over zijn leven en de afwegingen die daarbij komen kijken kenmerken de stijl van de Delftse rapper.

Zo rauw als Matarr is, zo flamboyant is Bollebof. De Rotterdamse Big City Boy maakt sinds 2007 naam voor zichzelf in de Havenstad en omstreken. Z’n tracks gaan over vrouwen, geld en het goede leven, doorspekt met brags en punchlines. Bollebof z’n clubtracks ‘Round & Round’ met DJ Dyna en ‘Bunda’ waren grote hits, maar ook dit jaar wist hij harten te vangen met z’n single ‘Nodig’. Hij was nog nooit zo openhartig en vertelde publiekelijk z’n verhaal over hoe Corona zijn leven op z’n kop zette.  

Beide heren zijn artiesten in hun eigen lane, maar sloten de handen ineen tijdens de Zomersessies van 2010. Het was een voorbode van het ZwareJongenz-album ‘Woorden En Daden’ dat een jaar later uit zou komen, waar het gehele roster van het label samen kwam op verschillende tracks.

Deze klassieker is vanaf nu weer te vinden op ons YouTube-kanaal.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.