101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - Kraantje Pappie

  •  
10-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
De feestdagen staan alweer voor de deur, maar eerst hebben we natuurlijk nog een klassieke #TBT voor je. Deze week zet Kraantje Pappie het hoge noorden namelijk weer eigenhandig op de kaart met een studiosessie uit de oude doos. Er gaat niks boven Groningen dus vandaag zie je Craney met Studiosessie 133 uit 2011 weer terug op je beeldscherm.
 

In 2009 zag je Kraantje voor het eerst bij 101Barz. In de Studiosessie van het vorige decennium geeft hij een voorproefje op zijn EP 'Boulimia', waar namen als Murda, Jiggy Djé, Bizzey en Spacekees hun handtekening onder zetten. Craney is los van de grote namen echter nog niet bekend onder het grote publiek. Zijn wintersessie uit 2009 brengt hier verandering in want zijn carrière gaat vanaf dit punt als een pijl omhoog.
In 2012 gaat het echt hard, Kraantje groeit uit tot BN'er. Toch is het niet altijd zo geweest; Alex rolde eigenlijk per ongeluk de muziekwereld binnen. Na een intense topsportcarrière haalt hij op latere leeftijd zijn tienerjaren in. Chillen op de block met homies groeit uit tot freestylen. De video's verschenen op MSN en Craney komt in contact met de #TBT van vorige week, Jiggy Djé. Bij het label Noah’s Ark tekent Kraantje rond 2009 een contract. Jiggy vertelt hem dat, als hij in plaats van een EP een album maakt, het geen scheet maar een drol wordt. Z’n EP ‘Boulimia’ verschijnt, maar al snel wordt bekend dat Jiggy het bij het juiste eind had. Kraantje komt in contact met Noisia en ze brengen het album ‘Crane’ uit waarmee hij echt doorbreekt.  
Het album ‘Crane’ kenmerkt zich door middel van de unieke sound. Kraantje’s flow en de elektronische klanken van Noisia passen perfect op elkaar. Track’s als ‘Waar Is Kraan’ groeien uit tot mega hits en het debuutalbum is een succes. Het tweede album in samenwerking met Noisia is in aantocht en Kraan brengt een bezoek aan Rotjoch om een visitekaartje af te geven. 
Kraan is non-stop on tour en haalt miljoenen streams binnen met pokoes als ‘Lil Craney’. Ook tracks als 'Waar is Kraan?', 'Feesttent', 'Pompen' en 'De Manier' hengelen gouden en platina platen binnen voor Kraantje. In 2015 komt zijn collectief Bankpioniers langs bij Rotjoch in de studio. Om het project ‘Banktape' aan te kondigen komen naast Kraantje, ook Cazz Major, Roberto Tan, Kiddy Six en Abbeye wat bars spitten.
Craney heeft op dit moment een glansrijke carrière op z'n naam staan met zeven albums, EP's en een lange lijst singles. Je ziet hem vanaf vandaag weer terug op 101Barz met zijn Studiosessie 133 uit 2011. Heb je de sessie al beseft? Stem dan nu op de #TBT van volgende week via de poll hieronder. Wordt het de sessie van Ali B, Silvah Haze of Tastic. Check het nu en vergeet niet te abonneren op 101Barz.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Je kan niet meer stemmen
Delen: