101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - Kleine Jay, Cartes, Killian & Case

  •  
12-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
160 keer bekeken
  •  
Het is weer donderdag en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen; een nieuwe #TBT op je beeldscherm. Meestal wordt er gekozen voor iemand uit de Randstad, maar vandaag vertegenwoordigen; Kleine Jay, Cartes, Killian en Case het zuiden. Met Zomersessie 16 uit 2008 zijn de mannen vanaf nu weer te zien op het YouTube-kanaal van 101Barz.

Wanneer de woorden “zuiden” en “hiphop” voorbij komen, gaat het voornamelijk over Zieke Zuiden, maar de regio heeft meer te bieden. Bijna heel fucking Den Bosch is over de vloer, laat Rotjoch weten. Toch opereerden de jongens in vergelijking met Zieke Zuiden niet als groep. Cartes en Kleine Jay gingen voornamelijk door het leven als duo en brachten meerdere albums uit, terwijl Killian en Case beiden wel een aandeel hebben gehad in Zieke Zuiden. Cartes trapt de #TBT van vandaag af, maar is ook met Kleine Jay al eerder te zien in Rotjoch's studio. In 2007 komen ze voor het eerst langs bij 101Barz. 
Terwijl ze misschien niet bij de nieuwe hiphop-fans bekend staan, hebben Kleine Jay en Cartes een flink aandeel gehad in de Nederlandse scene. Het beweeglijke duo heeft bijvoorbeeld projecten als ‘Wie Wat Bewaart’, ‘Opwarmertje’ en ‘&’ op hun naam staan en winnen ‘De Grote Prijs Van Nederland’ in 2006 en 2007. Verder zijn ze in 2010 met Studiosessie 98 weer te zien bij 101Barz. Op ‘W2’ in 2011 kondigen Kleine Jay en Cartes hun vertrek aan. Dit blijkt hun laatste optreden te zijn geweest en verdere samenwerkingen blijven uit.
Na het opdoeken van het duo gaat Kleine Jay op eigen voet door met hiphop terwijl Cartes zijn eigen weg inslaat. Nick a.k.a. Cartes wordt door de oplettende kijker zelfs gespot bij een Reggae optreden op de Tilburgse kermis. In 2008 sluit Kleine Jay samen met andere talenten van zijn generatie het jaar af met een Megasessie. Het is een unieke vertoning, want ook Rotjoch gooit een paar barz in deze iconische sessie. 
Killian en Case hebben niet alleen een aandeel in de #TBT van vandaag, maar leveren ook een bijdrage aan de studiosessie van Zieke Zuiden. In 2011 is Killian aanwezig bij de de Wintersessie van de movement en neemt geen blad voor de mond. Ook timmerde hij aan de weg als lid van de groep Reptex en ging later solo. Case is er tijdens de 'Zieke Zuiden'-sessie helaas niet bij zoals Killian ook al verkondigde. 
Kleine Jay, Cartes, Killian en Case zijn vanaf nu weer te zien bij 101Barz. Ze representen Den Bosch to the fullest, dus maak nu wat tijd vrij voor die old school sound en check het. Heb je de sessie al gezien? Stem dan nu op de #TBT van volgende week via de poll hieronder. Er kan gestemd worden op; Priester, Fakkelteitgroep of Dion Masé & Deng. Ga het beseffen en vergeet niet te abonneren op 101Barz!

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Je kan niet meer stemmen
Delen: