101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Fotosynthese

  •  
11-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
847 keer bekeken
  •  
TBT FOTOSYNTHESE WS
Het is Throwback-Thursday! Dat betekent dat we weer een klassieke sessie uit de oude doos halen. Welke het zou worden was lang spannend, want de stemmen liepen gelijk op. Het was een nek-aan-nek race die toch eindigde met een overtuigende winnaar. 101Barz brengt officieel Fotosynthese terug op je beeldscherm!

In 2008 zag je Foto voor het eerst als 15-jarige in Rotjoch’s studio, waar hij bewijst dat zijn leeftijd slechts een getal is. Zijn creatieve punchlines en karakteristieke accent zorgen ervoor dat binnen de kortste keren bijna iedereen weet wie Fotosynthese is. Die biosynthese en lichtenergy shit mag je vergeten hoor. Al zal Mijndert dat niet doen, wie op dat punt hard zijn best moet doen om over te gaan naar VWO-6.

Ondanks zijn zware schooltas, durft Foto de last van het artiestenbestaan erbij te nemen. In de zomer van 2008 brengt hij zijn debuut-project ‘Grootspraak’ uit. Op het EP worden Foto’s kenmerkende punchlines ondersteund door producties boordevol samples. Zo heeft zijn vaste producer Benzie bijvoorbeeld Nina Simone’s ‘Take Care of Business’ uit 1965 op artistieke wijze verwerkt in ‘Praat Niet’.
Nadat schrijven tijdelijk op een zijspoor terecht was gekomen, besluit Foto in 2012 tóch een album uit te brengen. Het langverwachte ‘LOS’ ziet het licht. De naam van de plaat staat symbool voor alle twijfels die Foto los wilde laten – niet te veel nadenken! Los daarvan gingen LOS-lovers los op ‘LOS’. Ben je lost? …Laat maar. Wat je moet weten is dat het album, met onderwerpen van Zomervakantie tot aan de Tweede Wereldoorlog, erg goed werd ontvangen.

“Mic in de wilgen, of de mic in m’n hand!”. Dat is wat Foto zegt wanneer hij het volgende jaar een gastoptreden geeft bij SLAM!FM. Studie of de studio? De keuze valt hem zwaar. Hij kiest voor het eerste en zet een punt achter zijn muzikale carrière. Desondanks zit hij nog steeds in de muziekwereld. Na zijn universitaire opleiding af te ronden en stage te lopen bij voetbalclub NAC Breda, gaat Mijndert aan de slag bij Poppodium 013. Zo organiseert hij zijn eigen muziek events en heeft hij zijn vinger in de pap bij het grote hip-hop festival ‘Woo Hah!’.
Vandaag kun je Fotosynthese weer even zien rappen in de #TBT-sessie van deze week. Check het! Vergeet daarnaast niet alvast te stemmen voor de #TBT van volgende week. Jouw wil is wet!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.