101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - Fakkelteitgroep

  •  
14-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
Het is weer donderdag en dat betekent dat we natuurlijk weer een legendarische #TBT klaar hebben staan. Deze week zet de Fakkelteitgroep het verre oosten eigenhandig op de kaart met een sessie uit de oude doos. Je ziet de formatie uit Zwolle en omstreken vanaf vandaag weer terug op je beeldscherm met een Studiosessie uit 2010, ter ere van het vijftienjarige bestaan van TopNotch.  
 
Als je Zwolle zegt, zeg je natuurlijk Opgezwolle. De formatie bestaande uit Sticks, Rico en producer Delic vormt zich in 1998 en aan het begin van de nieuwe eeuw horen we de eerste geluiden uit Zwolle. De groep brengt in 2001 het debuutalbum ‘Spuugdingen Op De Mic’ uit. Het jaar erop tekenen de leden bij TopNotch waar het album ‘Vloeistof’ en ‘Eigen Wereld’ in 2003 en 2006 verschijnen. Eind 2007 gaat de groep uit elkaar, omdat DJ Delic een andere weg in slaat.  
Rico en Sticks gaan door zonder Delic. Het duo blijft vooralsnog optreden onder de naam Opgezwolle, waar de rol van Delic wordt ingevuld door A.R.T. Begin 2009 voegen Typhoon, Sanders en James zich bij het trio. De Fakkelbrigade is een feit en vanaf nu is er een nieuwe groep in town om het verre oosten te vertegenwoordigen. In 2008 komen Rico, Sticks en Typhoon langs bij Rotjoch in de studio voor een legendarische Studiosessie.
De grondleggers uit Zwolle hebben door de jaren heen veel successen geboekt. Naast succesvolle albums zoals ‘Colluci Era’ staan de heren in 2009 op Lowlands, worden ze door State Awards genomineerd tot beste groep van dit jaar en werd hun Lentesessie genomineerd tot de beste sessie van 2009. De formatie staat weer naast Rotjoch in de studio voor een legendarische sessie om het nog een keer fijntjes over te doen. Je ziet het bij 101Barz.
Je ziet de Fakkelteitgroep vanaf vandaag weer terug bij 101Barz met een Studiosessie uit 2010 ter ere van TopNotch' vijftienjarige bestaan. Heb je de sessie al beseft? Stem dan nu op de #TBT van volgende week via de poll hieronder. Wordt het de sessie van Rocks, M.O. & Brakko of A&C? Check het nu en vergeet niet te abonneren op 101Barz.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Sorry, deze campagne is niet langer beschikbaar.
Delen: