101Barz

ARTIKEL: #TBT - Ali B

  •  
17-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
Een nieuwe donderdag betekent natuurlijk een nieuwe #TBT en deze week hebben jullie gestemd op Ali B. Ali heeft twee sessies op z'n naam staan en waar hij in z'n debuut bij Rotjoch in de studio precies '101' bars rapt, verdubbelt hij het aantal naar 202Barz in deze iconische sessie.

Ali heeft een bewogen carrière en sinds 2004 is hij niet meer weg te denken uit het Nederlandse medialandschap. Hij brak door met 'Leven van de Straat' waarin hij je een kijkje gaf in het straatleven van Almere. Deze grimmige track was wellicht niet voor het grote publiek, maar daar kwam snel verandering in. Vanaf het moment dat Marco Borsato hem uitnodigde om met hem op te treden in De Kuip hetzelfde jaar, leerde heel Nederland de rapper kennen.
Ali B en zijn scheve pet werden iconisch. De vlotte babbel en charismatische uitstraling van Ali openden deuren in Hilversum en maakten hem een boegbeeld voor rappers in Nederland. In 2006 startte Rotjoch met 101Barz en naarmate het succes groeide, kwamen ook steeds prominentere rappers langs in zijn studio. In 2008 maakt Ali zijn debuut bij 101Barz en rapt in Studiosessie 50 precies '101' bars (check de teller).
Hetzelfde jaar komt hij nog een keer langs om het aantal te verdubbelen en deze sessie is de #TBT van deze week (bovenaan de pagina). Ali heeft Darryl en Sjaak meegenomen en is in deze tijd druk bezig om z'n eigen label op poten te zetten. Daarnaast presenteerde hij in deze periode ook zijn eerste Nederlandse televisieprogramma's, zoals 'Kinderen Voor Kinderen' en 'De Flat van Ali B'. 

In 2011 begint hij de hitserie 'Op Volle Toeren'. Tot de dag van vandaag wordt deze serie nog steeds gemaakt en brengt hij bekende Nederlandse artiesten samen met de beste rappers om elkaars tracks in een nieuw jasje te steken. Zoals hij sinds zijn optreden met Marco Borsato altijd gedaan heeft, slaat hij een brug tussen generaties en gebruikt muziek als middel om dat te doen.
Ali B is inmiddels meer dan een rapper. Hij is labeleigenaar en is vaak te zien in diverse Nederlandse televisieprogramma's. Toch vergeet hij nooit zijn roots en brengt hij tot de dag van vandaag nog steeds muziek uit. Hij hintte in het verleden op social media naar een 303Barz Studiosessie, maar tot op heden blijft deze sessie nog uit. Vanaf vandaag check je Studiosessie 55 weer op het YouTube-kanaal van 101Barz en vergeet niet om te stemmen voor de #TBT van volgende week hieronder.
Je kan niet meer stemmen

Meer over:

#magazine, #tbt
Delen: