101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - Aiky, Excellent & Heinek'n

  •  
26-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
De week is weer voorbijgevlogen en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen, het is tijd voor je broodnodige portie #TBT. Deze week hebben we iets bijzonders in petto, er zijn namelijk drie iconen terug op je beeldscherm om te aanschouwen. Aiky, Excellent en Heinek’n klappen vanaf nu weer door je speakers met hun Zomersessie uit 2008. 
 
De line-up van deze sessie is voor de jonge kijker wellicht raadselachtig en roept vraagtekens op over de relatie tussen Heinek’n en ZwareJongenz Records. Gelukkig is er een simpele verklaring voor. Rotjoch wil de zomer openen met een klapper en brengt de grondleggers Aiky en Excellent van ZwareJongenz samen met Heinek’n om het goed aan te pakken. De sessie is een voorproefje op de mixtape ‘El Patron’ van Aiky waar Excellent en Heinek’n pontificaal op staan. De tape's pokoe ‘Niet Te Breken’ verschijnt later exclusief op 101Barz.
Velen van jullie kennen Aiky als oprichter van ZwareJongenz Records en PunchOutBattles, maar hij kan natuurlijk ook rappen. Op 'El Patron' vertelt hij zijn kant van het ruwe straatleven. Hiernaast hebben meerdere hedendaagse rappers o.a. Lijpe, Kaascouse, Nesim Najih en Qucee naam gemaakt in zijn battle-programma. Aiky is van alle markten thuis want artiesten zoals Bollebof, Excellent, Hef, Murda, Matarr en een hoop andere grote namen brachten singles en albums uit op zijn label. Anno 2020 is ook Miggs De Bruijn getekend bij Aiky, maar in 2015 is het zijn beurt om bij Rotjoch de studio over te nemen met een Zware Jongenz Wintersessie.
De link tussen Aiky en Excellent komt niet als een verassing. Ze werkten samen aan de PunchOutBattles en brachten muziek uit op ZwareJongenz Records. Freestylekoning Excellent verschijnt ook zonder Aiky vaak bij 101Barz in de spotlight. Hij heeft namelijk een enorm aantal 101Barz sessies op z'n naam staan en staat bekend om zijn mogelijkheid om op alles te rijmen én bars te droppen als geen ander. De Rotterdammer schijnt in meer dan tien sessies en was al bezig toen sommige rappers nog in hun pampers zaten. In 2016 is E.X. tot op heden voor het laatst bij Rotjoch in de studio waar hij getest wordt op zijn freestyle skills. In 2020 kondigt Excellent bij FunX een comeback aan en het is wachten op meer. 
Heinek'n komt voor in de TBT van vandaag aangezien hij samen met de heren verschijnt op de plaat 'El Patron'. De koning van Zuid verdedigt zijn territorium al met tracks als ‘Zuid Zijde Is Van Ons’ en ‘Welkom In Het Zuide’, maar de Rotterdamse baas is ook één van de 101Barz grondleggers. In 2006 komt Young Mosselini als één van de eersten langs bij Rotjoch in de studio. In Studiosessie 9 schudt hij een hoop ‘old school bars’ uit z’n mouw op een bijpassende beat. Dit is slechts de aftrap voor de Rotterdammer. Hij komt namelijk meerdere keren langs om zijn bars te laten horen bij Rotjoch over de vloer. Zoals hij in één van de eerste Studiosessies verschijnt, verschijnt hij ook in één van de eerste Wintersessies. In groepsverband is hij met de Goodfellaz en Hef's 13 ook te vinden in de studio. 
Aiky, Excellent en Heinek’n zijn vanaf nu weer te zien bij 101Barz. Alle drie de iconen komen hard, dus maak wat tijd vrij voor die old school sound en check het. Heb je de sessie al gezien? Stem dan nu op de #TBT van volgende week via de poll hieronder. Wordt het de sessie van de gemaskerde Naffer, de rappende labelbaas Jiggy Djé of de Rotterdamse Tuigcommissie. Ga het beseffen en vergeet niet te abonneren op 101Barz.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Je kan niet meer stemmen
Delen: