101Barz

ARTIKEL: So So Lobi, sterker door liefde

  •  
17-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1264 keer bekeken
  •  
SSL ART WS
Gedurende moeilijke tijden gevuld met onbegrip, haat, angst en verdriet, waar liefde soms ver te zoeken is, bestaat er soms een noodzaak voor iemand die verbroederd en laat zien dat lobi nog steeds bestaat. Juist om deze reden komt ‘So So Lobi 2’ oftewel ‘Alleen Maar Liefde 2’ als geroepen. In de winter van 2009 slaan Winne en Patta met bijdrages van onder andere Kempi, RBDjan, Zwart Licht, The Opposites, Lange Frans en Murda de handen ineen om te schijnen in het donker met deel één van ‘So So Lobi’. We zijn nu tien jaar verder, maar de noodzaak lijkt groter dan ooit ter voren. Winne merkt overal om zich heen dat liefde vandaag de dag schaars is en om deze reden moest en zou ‘alleen maar liefde’ zijn comeback maken. Op 20 november 2020 kunnen we de exclusieve tape ‘So So Lobi 2’ verwachten, maar eerst zie je de vertegenwoordigers om 14.00 bij 101Barz met een hele speciale Studiosessie.

Om de sound van de winter te bepalen en wat licht te brengen in de duisternis brengt grondlegger Winne samen met Patta de movement 'So So Lobi' terug met een even goede timing als in 2009. De strijd is nog niet gestreden, maar wat is de movement eigenlijk en wie kunnen we verwachten? Zoals Winston bij ‘Akwasi & Friends’ uitlegt, een uitzending in het teken van black lives matter, wil hij verbroederen, liefde verspreiden en iedereen die de BLM movement support een platform geven. Met deze achterliggende gedachte zijn de grondleggers en nieuwkomers van de scene samengekomen om een exclusief project te maken, los van commercie of marketing. Of het nou gaat om de movement of verbroederen, we kunnen allemaal wel een beetje lobi gebruiken.
Laten we beginnen bij het begin, de grondleggers. Winne heeft een gevarieerde mix aan artiesten uit de Nederlandse hiphopscene bij elkaar gekregen. Jongens met een gevestigde naam in het heden, maar ook uit het verleden zijn op het project te vinden. Zo blijft de sound gevarieerd en is er voldoende inbreng uit alle windhoeken. In 2009 hoorde je Winne’s stem natuurlijk al op de plaat met o.a. 'We Zijn 1', maar er is nog een act die zijn comeback maakt. RBDjan staat namelijk met de track ‘Schizo’ op So So Lobi 1. Bij Rotjoch in de studio wordt Arbi vanmiddag ondersteunt door Rocks, een andere grote naam uit de scene, dus wellicht zit er wel een THC banger aan te komen. Althans dit leiden we af uit de 101Barz sessie van vanmiddag. Naast Rocks zijn ook Kleine Viezerik en Emms vanmiddag van de partij. Aan grootheden is er dus geen gebrek op de plaat. Tot slot tipt Winne in de uitzending van Akwasi dat de gasten van de show ook een bijdrage geleverd hebben. Dan hebben we het dus over namen als Zwart Licht die ook op So So Lobi 1 staan, Typhoon en I Am Aisha.  Kortom, genoeg klassiekers die de old school sound kunnen vertegenwoordigen op het project.
Naast de gevestigde namen zijn ook nieuwkomers welkom om de sound gevarieerd te houden. Laten we een kijkje nemen in de Studiosessie. We zien gelijk dat Winne ook aan de up and coming young boys heeft gedacht. Zo hoor je de trending ADF Samski die natuurlijk kortgeleden al eigen hits uitbracht, maar ook op de banger ‘Scooter’ van Yssi SB staat. Samski is misschien wel één van de grote namen van de toekomst, maar bij FunX legt hij heel nuchter uit dat hij zich zo helemaal niet voelt en het vooral een grote eer is om samen te mogen werken met grote namen op 'So So Lobi 2'. Verder horen we vanmiddag Zwangere Guy, één van de grote jongens uit België, die de laatste paar jaar enorme stappen heeft gemaakt. Tot slot kwam er kortgeleden een track genaamd ‘Niet Voor De Views’ uit als voorproefje op het project. Het nummer wordt ingeleid door 4shobangers met het logo van So So Lobi 2 en de woorden “Fuck je views, fuck je streams”. Op de pokoe horen we naast Zwangere Guy en Winne, ook nieuwkomer Sor en Yung Nnelg. Laatstgenoemde was tevens te gast bij Akwasi’s uitzending.
Wie we verder kunnen verwachten? Dat blijft voor nu nog even gissen. 20 november komt de plaat 'So So Lobi 2' uit, maar vanmiddag om 14.00 lichten we al een tipje van de sluier voor je op 101Barz.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: