101Barz

Seffelinie is self-made

  •  
12-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2067 keer bekeken
  •  
SEFFELINIE ART WS
Het is 2015. Een 16-jarige Seffelinie stapt de 101-studio binnen – zelfverzekerd dat hij aan de grondslag staat van iets groots. Rotjoch kondigt hem aan en dan barst Seff los. De rauwe emoties spatten er vanaf en komen tot uiting in koude, authentieke bars. Kippenvel! Het fundament is gelegd. 6 jaar en 4 sessies later is hij weer terug waar het allemaal begon… Een Wintersessie!
Vanaf 2014 begint Seffelinie naam voor zichzelf te maken als artiest. Vooral online heeft hij een loyale fanbase. Seff is getalenteerd met de pen – dat ziet iedereen. Dezelfde pen kon hij gebruiken om zijn handtekening te zetten onder een platencontract, maar hij kiest ervoor zijn eigen plan te schetsen. Hij houdt de touwtjes in eigen handen. In 2016 brengt hij independent zijn debuut-EP ‘Van De Buurt’ uit en in het jaar dat volgt richt hij het gelijknamige label  op.
Seffelinie heeft veel meegemaakt. Hoewel hij Breda-Noord represent, verhuisde hij als kleine jongen veel op en neer. Zo heeft hij onder andere drie jaar in Berlijn gewoond. Omdat het naar eigen zeggen wat minder goed ging in die tijd, belandde hij met zijn familie weer in Nederland. Ondanks alles weet Seffelinie de negativiteit een positieve draai te geven met zijn muziek. De verhalen die Seff deelt in zijn teksten vertellen je niet hoe te leven. In plaats daarvan laat hij je vragen stellen over je eigen leven en de maatschappij met pokoes zoals ‘Opeens’, dat over fake love gaat.
Sommige mensen zijn Seffelinie misschien uit het oog verloren, maar Seff heeft zijn oog nog steeds op de hoofdprijs. Hij heeft in 2021 al aardig wat momentum te pakken. Het jaar is pas net van start maar je zag hem al bij FunX en op verschillende andere platformen. Ook heeft hij de handen ineengeslagen met producer Dario Santana voor de EP ‘Van Niets’, die twee weken geleden het licht zag.
Kortom, Seffelinie schiet sterk uit de startblokken in 2021. Als kers op de taart zie je hem vanmiddag na 3 jaar terug bij 101Barz. Breda-Noord op je beeldscherm! 14.00. Wees erbij!
Delen: