101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Navi z'n unieke sound

  •  
04-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
NAVI ART WS
Navi is back en niet zomaar. In een acht minuten durende sessie maken we vanmiddag kennis met zijn nieuwe plaat ‘Next Up’. Zijn unieke sound werkt als een drug waar je steeds meer van wil en ook vandaag kunnen we iets speciaals verwachten. Om 14.00 zie je het bij Rotjoch in de studio, maar eerst gaan we dieper in op de man achter de muziek.

Navario groeit op in de Bijlmer en spit op veertienjarige leeftijd zijn eerste bars. Na een korte carrière onder de vleugels van SBMG is Navi in 2020 zeker niet onbekend en staat hij inmiddels op eigen benen. De boys van SBMG steunen hem volledig en met de track ‘C.H.E.C.K’ maakte hij in 2018 zijn solodebuut. Navi’s Top-Notch loopbaan gaat kort hierna van start en met bijdrages op ‘Drop Top’, ‘Concreet’ en ‘On My Way’ introduceert hij ons in zijn leven. In de SBMG Studiosessie uit 2016 hebben Henkie T en Rotjoch al lovende woorden voor hem over.
Zoals Henkie T en Rotjoch al laten weten gaat Navi’s tijd nog komen en dit gaat hem niet in de koude kleren zitten. De New Baller klopt al even op de deur. 'Richting Kraaie' is inmiddels al een tijdje uit, maar de groep besluit ook in een ‘Kapperszaaksessie’ te laten zien wat Kraaiennest te bieden heeft. Chivv speelt natuurlijk de hoofdrol, maar ook Navi laat zijn kaarten zien.
Onder TopNotch brengt Navi meerdere singles uit en in 2019 verschijnt zijn eerste EP ‘Statement’. Toch is dit niet zijn eerste grote werk, want in 2018 dropt zijn maxisingle ‘We Gaan Ervoor’ met drie tracks. Een solodebuut bij 101Barz volgt kort hirna. Navairo laat op eigen benen voor het eerst zien waar hij voor staat.
Navi en Jayboogz zijn allebei al op 101Barz verschenen, maar kiezen nu voor een samenwerking. Ze leerden elkaar kennen in de wijk en willen het op muzikaal gebied verder schoppen. Het duo besluit een gezamenlijk project uit te brengen en de sessie uit 2019 geeft alvast een voorproefje op ‘ 4 The Streets’.
Als buitenstaander lijkt het soms alsof Chivv, Navi’s leermeester is. Niks is minder waar, want Navi is zijn neefje. Sinds kort zie je de twee dan ook iets minder samen, Navi’s tijd om uit Chivv’s schaduw te stappen en op de voorgrond te treden is namelijk gekomen. Hij slaat zijn eigen weg in, maar Chivv kijkt nog steeds geduldig mee hoe Navi de rap-game sloopt. In 2019 is het nog even anders en loopt Navi stage bij zijn grote neef. Chivv geeft een voorproefje op zijn nieuwe album ‘2 Borden, 1 Tafel’.
Vanaf vandaag is Navi weer terug bij 101Barz. Met een gloednieuwe Studiosessie laat hij weten dat zijn nieuwe project 'Next Up' het licht heeft gezien. Maak wat tijd vrij en check het om 14.00 via de website of het YouTube kanaal. Besef natuurlijk ook gelijk even zijn nieuwe werk 'Next Up' hieronder en vergeet niet te abonneren op ons kanaal.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: