Sfeerfoto van 101Barz
101Barz

Elke week nieuwe videos opyoutube

101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!
101Barz

ARTIKEL: MRD's ambities zijn 'Grenzeloos'

  •  
19-02-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
MRD THUMBNAIL WS

‘’Ik moet mijn stempel drukken man. Gewoon op mijn eigen manier. Iedereen moet gewoon weten, zodra ze mij horen moeten ze gewoon weten ‘Dat is hij’. Dat is waar ik me de komende tijd op ga focussen.’’ – MRD

Nog niet zo heel lang geleden was MRD al eens te zien in de 101Barz studio voor een Studiosessie. De sessie werd ontzettend goed ontvangen en dit was voor onze redactie genoeg reden om bij de Amsterdammer langs te gaan om te kijken wie nou precies de man achter de teksten is. Wij spraken MRD over zijn nieuwe project, zijn doelen voor de aankomende tijd en zijn manier van muziek maken.

Het is 2019 als, de destijds pas 21 jaar oude MRD, getekend wordt bij het label Avalon. In de periode hierna weet de rapper in korte tijd veel aandacht te trekken met zijn muziek. De debuut single ‘Leven Op De Weg’ wist binnen ongekende tijd een berg aan streams binnen te harken. Het beloofd de start te zijn van een reeks aan succesvolle singles. Met singles als ‘Oeh Oeh’ met Murda op de ft en ‘Geen Geluid’ weet MRD de spotlights op hem gericht te houden.

Ook MRD weet dat je fans op een gegeven moment op meer hopen dan losse singles. Met deze gedachte in zijn achterhoofd begint hij te werken aan zijn debuutproject. Deze verschijnt dan ook in 2020, een jaar nadat hij getekend werd bij Avalon. Zijn project: ‘Nachten in Oost’ is een autobiografisch verhaal over zijn ervaringen in Oost. Dit blijkt uit het gesprek dat wij met MRD hebben ook zijn manier van muziek maken te zijn. Hij wil graag praten over waar die geweest is en wat die op die plek heeft meegemaakt.

‘Nachten in Oost’ wordt goed ontvangen bij het grote publiek. Het is voor MRD geen reden om hetdaarna allemaal even op een laag pitje te zetten. Hij weet de aandacht vast te houden en zijn aanhang te vergroten door direct na het project fanatiek singles te gaan droppen. Samenwerkingen met onder andere Bokke8 op ‘Pijn Gedaan’ en met Jack op ‘Dizzy’ doen het erg goed. Met de single ‘Ze Willen Weten’ start MRD een serie aan singles waarin de cover iedere keer de stad weergeeft waar hij was en door geïnspireerd is geraakt. Zijn liefde voor reizen is terug te horen in zijn teksten en zou ook later de inleiding zijn voor de opvolger van zijn debuut ‘Nachten in Oost’.

18 februari 22’ is het dan eindelijk zover. Na het droppen van verschillende singles in aanloop voor dit project is het dan tijd voor de release van: ‘Grenzeloos’. De titel zal voor de oplettende luisteraar geen verassing zijn. Op het album weet MRD te bewijzen zich ontzettend veel ontwikkeld te hebben. Zowel op samenwerkingen, als alleen op een track, weet MRD zich ontzettend goed staande te houden en de aandacht vast te houden.

Er was voor ons, bij 101Barz, genoeg reden om eens langs te gaan bij MRD om erachter te komen wie de man achter de teksten echt is.

Morgen om 14.00 zie je ons gesprek met MRD en vergeet ook niet ‘Grenzeloos’ te gaan checken als je dat nog niet gedaan hebt!  

Meer over:

#mrd, #magazine, #101barz, #item,

Meer over dit onderwerp