101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: MocroManiac trapt 2021 op gepaste wijze af

  •  
08-01-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
428 keer bekeken
  •  
MM ART WS
We sloten het afgelopen jaar kortgeleden samen met MocroManiac en Adje af in de ‘Round-Up’ van 2020, maar ook in het nieuwe jaar staat de Quatro Baby weer voor je klaar. In een ijskoude Wintersessie laat de Amsterdammer je vandaag om 14.00 opwarmen met een rits bars om 2021 op gepaste wijze van start te laten gaan, maar eerst gaan we dieper in op de persoon MocroManiac. Mani Baby heeft namelijk een enorm trackrecord opgebouwd van 16 sessies en staat bekend als 101Barz killer, maar wie is hij eigenlijk?

In 2010 zien we Mani voor het eerst naast Rotjoch in de studio. Zijn 101Barz carrière heeft het licht gezien, maar ook de formatie van de man uit Kraaiennest is in het leven geroepen. De tot dan toe onbekende Hydroboyz met leden; RQS, Hydro en MocroManiac, zijn met hun unieke sound vanaf nu niet meer weg te denken uit de Nederlandse scene. De groep groeit uit tot een succes en tekent voor Rotjoch’s label Mucho Dinero. ‘Hindabuilding’ wordt een hit en de rest is geschiedenis.
Niet veel later start MocroManiac zijn solocarrière. Na al meerdere sessies op zijn naam te hebben, komt hij in de winter van 2014 voor een inmiddels legendarisch stukje hiphopgeschiedenis. Als voorproefje op zijn mixtape ‘Maniac 4 President’ doet hij een iconische sessie, waarbij hij net als op z'n tape, rapt op beats van klassieke hiphoptunes.
Mani staat bekend om zijn talloze 101barz sessies, maar in 2017 blijft het even stil. Het jaar erop horen we echter weer van hem. In het teken van Esko’s album wordt er samen met een tiental andere grondleggers, o.a. Hef, Sevn Alias, alleen op Esko beats gerapt. Samen met de grootste namen uit de Nederlandse Hiphop scene zet Mani alweer een legendarische sessie neer.
Tien jaar geleden stapte Mani voor het eerst onze studio binnen en één ding is zeker, hij houdt het nog steeds real met ons. Als één van de meest constante rappers van Nederland blijft hij ons blessen met tracks, maar projecten blijven uit. Tot hij besluit hier verandering in te brengen. Na jarenlang in de rap game geweest te zijn zonder een groot, eigen project uitgebracht te hebben is het voor MocroManiac nu tijd om te gaan oogsten. 
In 2019 horen we zijn album ‘Mani’ na zijn naamswijziging en in 2020 verschijnt het project ‘Maniac’ als de Amsterdammer toch besluit terug te vallen op zijn oude naam. In de winter van 2020 horen we Dubbel M in een ijskoude Wintersessie als kers op de taart voor tien jaar Mani bij 101Barz.
Naast een hoop narigheid heeft 101Barz in 2020 ook een heleboel successen geboekt. Het behalen van 1.000.000 abonnees is een enorme mijlpaal geweest en er zijn weer een aantal legendarische sessies gemaakt. Samen met gasten Adje en MocroManiac blikken we terug op het jaar en de mooie momenten die zij in hun loopbaan bij 101Barz hebben meegemaakt.
We zijn inmiddels 10 101Barz jaren en 16 sessies verder, maar Mani weet het nog steeds echt te houden. Quatro Baby is constant en betrouwbaar. Vanaf vandaag is MocroManiac weer terug bij 101Barz met een gloednieuwe Wintersessie dus besef het om 14.00 op de website of het YouTube kanaal en vergeet niet te abonneren.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: