101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Maak kennis met Dikke

  •  
13-01-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
258 keer bekeken
  •  
DIKKE ART WS
Voor de eerste “Talent vd Maand” van het nieuwe jaar reizen we af naar België. In deze editie maken we kennis met Dikke. De Lummenaar timmert hard aan de weg en valt sinds kort ook boven de grens in de smaak. Een jaar geleden kwamen we voor het eerst in aanraking met de jonge Belg. Kosso gaf hem een kans op één van zijn 'Limburg Cyphers' en sindsdien zijn de deuren geopend. Kort hierna tekent Dikke bij TopNotch en verschijnen de tracks 'Tabaka' en 'Zes In De Ochtend'. Nu is het wachten op zijn debuut EP '130 Kilo', dat 22 januari het licht gaat zien. Dikke is een naam om te onthouden, maar wie is hij eigenlijk? 101Barz zocht hem op in Lummen en Maasmechelen om meer over hem te weten te komen. Je ziet het allemaal om 14.00 op ons YouTube-kanaal, maar eerst lees je meer over Dikke in het artikel.  

In de zomer van 2019 maakt het grote publiek voor het eerst kennis met Dikke. Op dit moment brengt de Lummenaar voornamelijk tracks uit via Facebook, maar daar komt verandering in als hij in aanraking komt met Kosso. Samen met een zestal lokale talenten krijgt Dikke een kans op één van Kosso's 'Limburg Cyphers'. Hier brengt hij ons een dikke zestien - pun intended. Naast deze ontwikkeling op het gebied van muziek maakt de Lummenaar nog een verandering door. Dikke gaat namelijk door het leven als Moker, totdat hij door de 'Limburg Cypher' in contact komt met bekendere rappers. Rifa van Boef's 'Zonamo Sessie' is hier één van; hij inspireert Moker om voor een andere alias te kiezen. 
Dikke is al een paar jaar bezig met muziek en heeft een aantal veranderingen doorgemaakt. De jonge Belg was tot voor kort niet getekend bij een label en bracht muziek uit op z'n eigen platforms. Dikke lijkt, buiten zijn tracks om, ook van Cyphers te houden. Naast Kosso's 'Limburg Cypher' is de Belg namelijk te horen op een 'O'fifteen' en een 'Wavy' cypher'. Muziek houdt Dikke bezig, maar ook hiernaast heeft hij zijn handen vol. Werken in een kledingzaak en het afmaken van zijn opleiding zijn van groot belang. Het leek een kleine zekerheid dat Dikke independent door het leven zou gaan, maar daar is sinds kort ook verandering in gekomen. Sinds 2020 is Dikke getekend bij TopNotch en laat het ons weten met de track 'Tabaka'.
Naast 'Tabaka', 'Zes In De Ochtend' en 'Lucky Man' kunnen we in 2021 een hoop nieuwe muziek verwachten. Dikke brengt binnenkort zijn debuut EP uit waar we onder meer harde ft's en tracks op zullen horen. Hiernaast gaan we dit jaar natuurlijk ook weer een hoop losse tracks voorbij zien komen. Zijn EP '130 Kilo' gaat ons een nieuwe Dikke laten horen. In een 'On The Spot' krijgen we een voorproefje met 'Lucky Man'.
Dikke is een naam om te onthouden, maar wie is hij eigenlijk? 101Barz zoekt de Limburger op in België om hem beter te leren kennen. Later deze maand brengt Dikke zijn debuut EP '130 Kilo' uit, maar eerst leren we hem kennen in de nieuwe 'Talent vd Maand'. Besef het om 14.00 op de website of het YouTube kanaal en vergeet niet te abonneren.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: