101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Knaller is nog niet klaar

  •  
27-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
438 keer bekeken
  •  
KNALLER ART WS 2
Zet je schrap, want Knaller is nog niet klaar! De jonge rapper heeft namelijk nog veel te vertellen. In zijn documentaire, die eerder deze week uit kwam, leren we hem beter kennen. Vrienden, familie, leermeesters en Knaller zelf nemen ons mee in het leven op straat, vast zitten in de gevangenis tot opgroeien zonder moeder en vader. Het leven in de Schilderswijk heeft hem hard gemaakt, maar Dartel vecht terug en gebruikt muziek  als  uitlaatklep. Als we Kingsize van het label Wilde Westen moeten geloven, kan hij zich binnenkort scharen onder de top van Nederland. Zijn gelijknamige project ‘Zonder Moeder, Zonder Vader’ is vandaag uitgekomen, maar eerst zie je hem om 14.00 bij Rotjoch in de studio voor een boze Studiosessie.
Knaller groeit op in de ruige Schilderswijk in Den Haag. Deze omgeving heeft hem gevormd met als resultaat dat hij sinds jonge leeftijd al stout was. Zijn broer Rolo weet ons te vertellen dat hij als kleine jongen al streken uithaalde. Hij weet nog goed dat Knaller met een schroevendraaier als een soort Chucky achter z’n broertje stond terwijl die het uitkraamde van de pijn. Toen Knaller negen jaar oud was begon hij met het schrijven van teksten. Hij keek af van zijn broer Jordan, die thuis een studio had. Als Dartel dertien wordt, begint het serieus te worden. Hij zet een video online genaamd ‘Knaller Freestyle’ en wordt opgemerkt door Hef. Vanaf dit moment zetten zijn broer en neef hem aan om teksten te blijven schrijven. Naast muziek heeft Knaller ook veel gehad aan zijn grote broer en zus. Toen zijn moeder afgekeurd werd vanwege haar reuma nam Rolo als oudste zoon de taak van 'man des huizes' op zich. Hij begon bij te dragen aan de huur en deed bijvoorbeeld kerst inkopen. De man die hem gemaakt heeft was er op dit gebied nooit voor hem.
Op zestienjarige leeftijd verliest Dartel zijn moeder aan kanker en aangezien zijn vader niet in beeld is, dopt hij al snel zijn eigen boontjes. Knaller had een speciale band met z’n moeder en verliest op dit moment in z'n leven alle hoop. Hij belandt op straat en komt kort daarna vast te zitten. Ondanks al deze tegenslagen wint zijn strijdlust en Knaller besluit om zich volledig op muziek richten.
Knaller maakt verschillende soorten muziek en is te horen op stoffige boombapbeats tot trapbangers. Het balletje begint pas echt te rollen met de track ‘Skedde Skedde’  en hij komt met deze track ook op de radar van het Haagse label Wilde Westen. Papiaments,De dood van zijn moeder brak hem volledig, komt ook vaak voor in z’n tracks wat hem een unieke sound geeft. In 2018 gaat hij nog naar school, maar alles verandert op dit moment. Wilde Westen is geïnteresseerd in hem en hij voegt zich bij het team. Één track maakte dit alles los. Eigenlijk is Knaller een kind van Wilde Westen. Hij komt uit dezelfde buurt, werkt hard en vertelt zijn verhaal op een manier hoe alleen Knaller dat kan.
Knaller is een geval apart. Meestal hebben mensen die stil zijn niet zoveel te vertellen, maar bij Dartel is dit juist andersom. Hij heeft misschien juist te veel om te vertellen. Knaller wijdt zich vanaf nu volledig aan muziek en werkt onder Wilde Westen. Zijn familie en vrienden staan volledig achter hem en hij werkt samen met zijn voorbeelden LouiVos, Mula B, Bartofso, Adje en Hef. Hij is al een heel eind, maar nu is het zaak om door te gaan en volledig bij de top te komen. Gelukkig weten we dat Knaller nog niet klaar is. Vanaf vandaag is zijn album uit en we kunnen grote samenwerkingen verwachten in de toekomst. Knaller is klaar om een gouden plaat aan de Wilde Westen muur te voegen, maar eerst zie je hem vanmiddag om 14.00 bij rotjoch in de studio.
Delen: