101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Een stijgende lijn voor Jantje

  •  
09-10-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
685 keer bekeken
  •  
JANTJE ART WS
Na lang wachten is hij er dan echt, Jantje bij 101Barz. De Amsterdammer is de laatste maanden razendsnel in populariteit gegroeid en dit is niet onopgemerkt gebleven bij onze eigen redactie. De ene na de andere aanvraag stroomde binnen. Het maakt niet uit welke artiest een sessie deed bij Rotjoch in de studio, er is altijd wel een Jantje comment te vinden. Waar is het eigenlijk allemaal begonnen voor Jantje?

Zijn prille carrière begint bij ParraTV. Voor het item 'Gunfactor' neemt Jan een minuut durende rap video op waarmee hij zijn loopbaan als artiest aftrapt. In de hoop gepost te worden op het Instagram kanaal van het platform stuurt hij de video op. Zijn droom wordt realiteit, ze zetten het online. Dit was aan het begin wel even wennen. Hij had zomaar een paar duizend volgers erbij. Toch grapt hij dat sommige dertienjarige meisjes hetzelfde aantal hebben. Even hierna flikt hij hetzelfde kunstje weer. De Amsterdammer neemt nog een video op en ja hoor, Parra post het weer. Hoppa, weer een paar duizend volgers erbij. Vanaf nu wordt zijn content overal gepost en gaat het balletje rollen. Jantje groeit in populariteit.
Jan heeft momenteel zo’n 30 duizend volgers en scoort honderd duizenden views op zijn clips. Naast zijn carrière is de rapper nog steeds bezig met zijn studie. Na het afkappen van zijn eerste opleiding reist de Amsterdammer de wereld af om te reizen. Hierna begint de rapper met Econometrie aan de UvA. Dit doet hij nog steeds, maar rap begint wel steeds meer vorm te krijgen. Om deze reden is Jantje dan ook sinds kort een samenwerking aangegaan met manager en creative director Caio Silva.
In hetzelfde jaar dat zijn carrière vorm begint te krijgen brengt de artiest ook een klein project uit ‘Projectjantje.Zip’ bestaande uit ‘Eerste Pokkoe’, ‘Tweede Pokkoe’ en ‘Derde Pokkoe’. Jantje start langzaam op met track numero uno, maar eet de beat op, op nummer twee. Op de derde track gaat de Amsterdammer diep; hij geeft ons een kijkje in zijn leven.
Jantje rapt niet voor money of fame. Dit is ook precies hoe hij zich onderscheidt van andere rappers. Met humor en satire grapt hij over andere artiesten en laat hij zien wat hem uniek maakt. Van onderwerpen als daklozen, pesten, bier tot skits laat hij zijn veelzijdigheid zien. Het is zeker anders dan de rest van de scene. Als je erover nadenkt is dit misschien precies de appeal. Jantje lijmt zijn tracks aan elkaar met humor en satire. Op de track ‘Pils Hoog’ grapt de Amsterdammer in een skit dat hij gangster moet spelen. De humor komt ook in de losse sketches op zijn YouTube kanaal boven drijven. Jantje heeft in het verleden al acteerervaring opgedaan tijdens toneel en dit is te zien. Als hij bij FunX in de studio zit wordt dezelfde vraag gesteld. Wat maakt je zo bijzonder? Jan grapt, omdat ik geen pipa heb en Gucci-belt hoef. De status, geld en designer kan hem geen reet schelen. In zijn ‘On The Spot’ vraagt Jan zich af waarom rappers over dit soort zaken rappen. “Ze zeggen ik heb pipas, bricks en glocks, maar niemand zegt ik heb hersens in m’n kop”.
De carrière van Jan lijkt in een stijgende lijn omhoog te gaan en dit blijft nog wel even zo door gaan. Met zijn 101Barz sessie timmert hij weer aan de weg. Vandaag om 14.00 zie je hem bij Rotjoch in de studio. Besef het op de website of het YouTube kanaal en vergeet niet te abonneren.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: