101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Jack is klaar voor de volgende stap

  •  
20-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
JACK ART WS
Van tijd tot tijd staat er een talent op die de game binnen no time op slot zet. Yssi SB was er zo één. Hij had maar een paar tracks nodig om door te breken tot grote hoogtes. In 2019 was Jack aan slag. Dylan schoot omhoog als een vuurpijl en is sindsdien alleen maar gestegen. De twee staan samen op de summer jam van 2020 'Paper Zien' en voegen zich bij de grote namen van de scene; D-Double, Henkie T, Sevn Alias & Josylvio. De 'trap' trein raast maar door en een betiteling van nieuwkomer is passe. Jack is enorm veelzijdig en werkt geregeld samen met namen als La$$a, Djezja en Idaly. De Rotterdammer heeft geproefd van het succes en is aangekomen bij de bovenkamer van de scene. Nu is het zaak om het dak eraf te blazen en te reiken naar grotere hoogtes. 

Jack kwam eigenlijk per ongeluk in beeld bij Rotterdam Airlines. Hij rommelde wat met teksten en huurde voor een donnie studiotijd af. De onafgemixte track kwam terecht bij het label en de rest is geschiedenis. Dat ze goud in handen hadden werd voor de buitenwereld al snel duidelijk. Zijn eerste track ‘Trapjack’ verscheen en niet lang daarna dropte hij ‘Op De Weg’, dat uitgroeide tot mega hit. De track bereikte 22 miljoen streams op Spotify en 101Barz ging bij hem langs om meer te weten te komen over de persoon achter de muziek.
Jack's eerste studiosessie gaat hard en is gelijk aan. Hij trapt af met de pokoe 'Tijdbom' die later verschijnt op zijn album 'Plan A'. De track hengelt acht miljoen streams binnen en zijn eerste sessie gaat over de twee miljoen views, een unicum voor een opkomende artiest. Jack is verrezen naar een bepaalde rang, maar ongrijpbaar is hij niet. Als de prijs juist is, is een samenwerking bespreekbaar. Op deze manier verschijnt er een discutabele track met Brent, maar ook Jack heeft standards. Een collabo met Armoo of Snapking gaat het namelijk nooit worden legt hij uit bij FunX. 
Samen met talenten Mensa, Demarre, Bryan MG en Ashafar krijgt Jack een spot op Appelsap en kondigt dit aan met een ‘Barz 4 Barz Special’. Als platform heeft 101Barz een groot aandeel in dé summerjam van Damsko en leveren ze elk jaar een lichting talentvolle artiesten. Jack en Ashafar hebben echt bewezen dat ze thuishoren op het podium, de twee zijn namelijk uitgegroeid tot smaakmakers. Op 10 augustus van dit jaar konden festivalgangers genieten van Jack's act op de mainstage gedurende een zonnige middag op Flevopark, Amsterdam. Iets waar we in deze Corona-tijden alleen maar van kunnen dromen.
Jack's album verschijnt en het staat vol met bangers. 'Tijdbom' en 'Op De Weg' schreeuwen om gehoord te worden en hij verrast met samenwerkingen van o.a. Idaly, Djezja, LouiVos, Ashafar, Young Ellens en Frsh. Verder verschijnt de Jonge Rotterdammer op 'Gate 19' van zijn label, een album waar alle Rotterdam Airlines leden een bijdrage aan leveren en in het verleden carrières van o.a. Kevin en Sevn Alias hebben gevoed. Toch ontstaan er scheurtjes in de relatie tussen Dylan en zijn label. Jack voelt zich namelijk financieel tekort gedaan. Verder zijn er ook andere akkefietjes, één van zijn tracks wordt verwijdert door het label en Jack begint de hashtag #freeJack. Tot op heden komt Trapjack uit voor het label, maar dat hij ooit independent gaat is geen geheim. Aan het begin van de pandemie is hij weer bij Rotjoch over de vloer voor een Studiosessie waar hij zijn nieuwe album 'Traplove' aankondigt. Net zoals zijn eerste sessie gaat ook zijn Wintersessie viral. 
Jack is een trending topic en verschijnt in verschillende podcasts; 'Gelukzoekers', 'Convo' en 'Rookworst'. Iedereen wilt weten wat Jack's volgende stap is en vandaag om 14.00 zie je het bij 101Barz. Hij staat bij Rotjoch in de booth voor een gloednieuwe Studiosessie en is ready om nieuwe projecten aan te kondigen. Ga het checken op de website of het YouTube-kanaal en vergeet niet te abonneren. 

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: