101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Hyena komt voor de grote prooi

  •  
23-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
HYENA ART WS
Vandaag zie je Hyena bij Rotjoch in de studio. Achter de microfoon laat hij zien dat zijn honger niet te stillen is. Verwar de rapper niet met het dier; deze Hyena wil geen leftovers! Hij doet het helemaal zelf en gaat voor de grote prooi. Hyena heeft altijd zijn instinct gevolgd. Het bracht hem tot 101Barz en wie weet hoe veel verder het hem nog gaat brengen. Laten we eerst even terugkijken...

In 2017 horen we voor het eerst van Hyena. In het begin experimenteert hij nog met zijn sound, maar uiteindelijk vindt hij zijn ideale uitlaatklep op drillbeats. Zijn beestachtige energie en rauwe flows sluiten perfect aan bij de wilde drum-patronen. Zo nu en dan stapt Hyena buiten zijn comfort zone met tracks als ‘Selfmade’, waarop hij zijn positie binnen de muziekindustrie analyseert en de machtspositie van labels bekritiseert. Zelf hoeft hij geen deal. Hyena gebruikt nooit een telraam of rekenmachine want hij leerde van jongs af aan alleen op zichzelf te rekenen. Hij doet het liever zelf – independent shit!
In 2019 brengt Hyena 3 EP’s uit. In Januari ziet ‘Underrated’ het licht, deel 2 en 3 volgen later. Binnen 12 maanden weet Hyena zich aanzienlijk te ontwikkelen. Hetzelfde jaar kwam de clip van ‘Search & Destroy’ met Qlas & Blacka online. De video die op het Britse platform ‘Pressplay Media’ werd geplaatst, pakte meer dan 1 miljoen views en is tot nu toe Hyena’s grootste hit.
Het is makkelijk om Hyena af te schilderen als drillrapper, maar onderschat hem niet. Wie aandachtig naar zijn muziek luistert en tussen de regels leest, beseft de essentie van zijn muziek. Een lege zak en een gebroken hart, door het verlies van zijn moeder, maakten Hyena hard. 
Met zijn debuutalbum onderweg, geeft Hyena je een exclusief voorproefje in zijn ijskoude Wintersessie. Check het vanmiddag om 14.00 op YouTube of onze website. Be there!

Meer over:

#magazine, hyena
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.