101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Het omvangrijke repertoire van Jonna Fraser

  •  
06-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
ART JONNA WS
Jonathan Grando, beter bekend als Jonna Fraser, is al jaren actief bezig met muziek. Het balletje begint voor hem écht te rollen met de legendarische plaat ‘New Wave’. In 2015 komen alle rappers die heet zijn op dat moment samen voor een schrijverskamp op Schiermonnikoog om de plaat te maken en natuurlijk hoort Jonna daar ook bij. Later dit jaar komt het project binnen op plek één van de album top 100, wint platina platen, sleept de Popprijs binnen op Noorderslag 2015 en de rest is geschiedenis. De veelzijdige Zaandammer heeft sindsdien veel muziek uitgebracht waaronder zijn laatste album ‘Calma’, dus werd het tijd voor een gloednieuwe Studiosessie! Je ziet het vandaag om 14.00 op 101Barz, maar eerst gaan we dieper in op Jonna en zijn persoon.

Op jonge leeftijd komt Jonna al in aanraking met verschillende muziekstijlen. Als tiener wordt rap zijn uitlaatklep wat uiteindelijk uitgroeit tot een passie. Naast zijn veelzijdigheid als artiest met stijlen als gevoelige soul tot rauwe straatrap verschijnt hij ook op een enorme lijst projecten, ieder in een andere stijl. Jonna komt o.a. voor op werk van Frenna, Sevn Alias, Kraantje Pappie, SBMG, Esko, Murda, SFB, Broederliefde, Kevin, Ronnie Flex, Henkie T, Chivv, Lil Kleine en Boef, wat zijn aandeel en grootte in de game benadrukt. Ook bij 101Barz komt Jonna Fraser sinds dag één over de vloer. Toch is Jonathan al meer dan twee jaar niet langs gekomen, dus is het tijd dat hij weer eens aanschuift.
Jonna kan meer dan rappen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de beweeglijke track ‘Do Or Die’ met Broederliefde? Of de emotionele track ‘Ik Zag Je Staan’ met Ronnie Flex en Idaly? Na het megasucces met New Wave brengt Jonathan zijn debuut EP ‘Alle Tijd’ in 2016 uit op Noah’s Ark. Met rauwe rap op ‘Regisseur’ en ‘Hoop Ellende’, dansbare pokoes als ‘Simpel’ en ‘Alle Tijd/Tot Laat Hier’ en gevoelige nummers als ‘Vergeten’ en ‘Ik Zag Je Staan’ wordt zijn veelzijdigheid bekroond met een gouden plaat.
Ook op zijn volgende album ‘Goed Teken’ blijft Jonna veelzijdig. Je kan wel zeggen dat de Zaandammer op eigen benen staat, want van zijn zeven projecten belandden drie op plek één van de album top 100. Met gevoelige tracks als ‘Jou & Mij’ en ‘Door Jou’, rauwe rap met ‘Probleem’ en ‘Mijn Bitch’ en dansbare pokoes als ‘Do Or Die' slaagt Jonna er keer op keer in om iedereen verstelt te laten staan met zijn wendbaarheid. Ook op projecten ‘Blessed’ in 2016, ‘Jonathan’ in 2017, ‘Blessed 2’ in 2017, en ‘Lion’ in 2018 is er voor ieder wat wils. De tracks vloeien over van soul naar straat vibes tot feels en danza. Ook wisselt zijn delivery, Jonna kan layed back zijn maar voert de snelheid in een ogenblik op van één naar 100. Jonna Fraser kan zich in alle genre’s kwijt. In zijn eerste sessie laat hij zien waartoe hij allemaal instaat is. 
Deze zomer brengt Jonna zijn nieuwe album ‘Calma’ uit waarin hij zoals gewoonlijk met good vibes komt. Ook staan er grote UK-artiesten op als Headie One en Darkoo. Verder staat Fraser deze zomer op hits als ‘Dom Perignon’ van Qlas & Blacka en brengt hij ‘Champagne Rain’ uit. Hij kan de champagne flessen inderdaad opentrekken want aan het succes van Jonna kunnen alleen de allergrootsten tippen. De Zaandammer kan nog steeds rappen en dat laat hij vandaag zien bij Rotjoch in de studio. Samen met Bandoo zie je hem om 14.00 bij 101Barz. Ga het beseffen en vergeet niet te abonneren.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: