101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Het is tijd voor TonyTony

  •  
24-08-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
TT ART WS
Het is weer een nieuwe week en natuurlijk hoort daar ook een nieuwe sessie bij. Morgen om 14.00 hebben we TonyTony op je beeldscherm! De Utrechtse rapper maakt al jaren geluid en zit nooit stil. Voordat je morgen zijn allernieuwste muziek checkt in z’n zomersessie, duiken we even in het verleden van TT.
Tony Macaroni is een van de aliassen van Tony en onder deze naam bracht hij in 2015 de video van ‘3512' uit. Dit is een van z’n eerste releases en in deze klassieke drilltune hoor je TonyTony praten over het straatleven in Utrecht terwijl hij nonchalant danst met z’n matties. ‘Je zegt dat je draait, maar je hebt geen een stack in je pants…’  3512 refereert naar de buurt waar Tony opgroeide en deze postcode zie je vaak voorkomen in TT’s muziek. Hij bracht in 2016 een tweede deel van deze track uit en vernoemde in 2017 zelfs een EP naar de plek die hij thuis noemt.
In 2017 zat TT niet stil en dropte maar liefst twee platen. De eerdergenoemde EP ‘3512’, maar later ook nog de plaat ‘Macaroni Time’. Een van de grootste tracks die hij dat jaar uitbracht, was de track ‘3liter’ met LouiVos. Deze banger deed het niet alleen goed op de speakers, maar met de videoclip erbij kreeg het die extra saus. Je ziet TonyTony glijden over de motorkap van een Range Rover tijdens een regenbui. ‘Je kookt te lang, je houdt geen strepen over…’ LouiVos maakt op zijn beurt van zijn bomberjack verschillende outfits en doet hem zelfs binnenstebuiten om te matchen met de bank waar hij op zit.
TonyTony klinkt goed op drillbeats, heeft die trapshit op slot en kan ook een aardige melodie neerleggen met een beetje hulp van autotune. Op een klassieke hiphop-beat hoor je hem niet vaak, maar op de allereerste Avalon Cypher laat hij horen ook dat veilloos onder de knie te hebben. ‘Als je pull up is de muur leeg, huh? Als ik pull op is de muur weg…’ grapt hij terwijl DJEZJA hem hyped in de video.
DJEZJA en TonyTony zijn onafscheidelijk en zijn vaak terug te horen op elkaars projecten. Zo stond DJEZJA op TT’s beide projecten uit 2017 en brachten ze al samen muziek uit toen hij nog Kippie heette. Ze kwamen ook als Kippie en TonyTony langs bij Rotjoch in 2015 voor een studiosessie, maar ondanks dat zijn ze voornamelijk solo-artiesten.
Inmiddels heeft TonyTony een contract getekend bij Top-Notch en heeft hij al meerdere singles uitgebracht onder het label. TT zingt dat hij geen spijt heeft op de track ‘No Regrets’ samen met Jack en samen met Navi en Jayboogz dropte hij de single ‘Safe’. ‘Moet rennen voor die cash, yeah… Ben nog niet safe.’
Jij bent morgen wel safe, want om 14.00 check je de nieuwe sessie van TonyTony. Duik nu alvast in de muziek van de Utrechtse rapper en zorg dat je geabonneerd bent op ons YouTube-kanaal.
Delen: