101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Fatah, achter het masker

  •  
14-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4718 keer bekeken
  •  
FATAH ART WS
Wanneer Fatah op een track springt, weet je al genoeg bij het horen van zijn stem. Maar wie zit er achter de bekende 'FTF'-bivakmuts? Sinds hij tekende bij Lijpe’s label ‘Lijpemusic’ is het rumoerig rond zijn geheimzinnige persoon. Zijn eerste singles ontploffen gelijk en hij gaat al snel langs bij Rotjoch in de studio. Als Fatah komt, dan komt hij met een verhaal - en dat is deze keer niet anders. Voor Fatah is een tekst zonder inhoud als een leeg glas, “daar heb je niks aan”. Om morgen 14.00 kun je dus weer kippenvel verwachten als hij terug is met een gloednieuwe sessie.
Fatah was het eerste talent die bij Lijpe's label tekende. De artiest uit Delft voegde zich bij Lijpe Music in 2017 en gooit gelijk hoge ogen met zijn eerste track  ‘Doorgaan’. Na een paar maanden gooit Fatah nog een keiharde straattrack, ‘Medication’, die het nog beter doet dan zijn eerste single. Bij 101Barz is dit natuurlijk niet onopgemerkt gebleven en in 2018 komt hij dan ook voor het eerst langs voor een ijskoude Wintersessie. In de sessie kondigt hij met gekke lines aan dat zijn EP ‘Kwalijke Zaak’ onderweg is en previewt gelijk twee bangers van deze plaat. ‘Bitches’ verschijnt later met een featuring van Josylvio en ‘Overleven’ verschijnt ook op dit project.
In 2019 komen Fatah en Rotjoch anoniem op je beeldscherm. Waarom hij achter de bivakmuts schuilgaat? “Fuck The Fame”. In de sessie kondigt hij zijn gelijknamige EP ‘F.T.F’ aan. Fatah ziet jilla als schrijverskamp en heeft hierdoor veel tunes liggen. Hij doet vier tracks van zijn aankomende EP waaronder straat-tracks als ‘Geld en Gezondheid’ en ‘Blijf Slapen’, en meer melodische tracks zoals ‘Apart’ en ‘Tizjara'.
In 2020 is Fatah weer hard aan de slag. Hij bracht eerder dit jaar het nummer ‘Of Dit Het Waard Was’ uit waar hij zich afvraagt of zijn lifestyle en de daden die hierbij horen het allemaal wel waard zijn. In de videoclip komen bekende artiesten voorbij, die Fatah's track performen. Lijpe, Kevin, Josylvio, Boef, Momi, Sevn Alias, Henkie T en ook onze eigen Rotjoch zijn allemaal te zien in deze video.
Binnenkort zit er weer een EP aan te komen van Fatah, maar eerst zie je hem morgen om 14.00 in een gloednieuwe Zomersessie.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: