101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Een nieuwe stap voor Sevn

  •  
29-09-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
SEVN ART WS
In de zomer van 2015 komt Sevn Alias voor de eerste keer langs bij Rotjoch in de studio. Hij heeft net zijn mixtape “Twenty Four Sevn” gedropt en zet hiermee de game op slot. In de sessie blaast hij iedereen omver met hits als ‘Ma3lish’, ‘Kifesh’ en ‘ADF’ te laten horen die één voor één geproduceerd zijn door Esko. Als Sevn na de zomer weer op school verschijnt, krijgt hij een idee van wat dit alles heeft losgemaakt. Jongens en meisjes willen met hem op de foto, stellen vragen en maken een praatje. 101Barz heeft veel opkomende artiesten langs zien komen en een platform gegeven. Mede hierdoor heeft Rotjoch’s studio in meerdere gevallen een bijdrage geleverd aan de kickstart van vele carrières, voor Sévaio geld dit ook.

Nog voor zijn doorbraak droomt de jonge Sevn van een loopbaan als profvoetballer of kickbokser, echter komt hij er al snel achter dat deze dromen voor altijd dromen zullen blijven. Wel krijgt de Amsterdammer van jongs af aan al mee dat hij iets van het leven moet maken; een lach op het gezicht van zijn moeder motiveert hem. In eerste instantie probeert de rapper dit doel te bereiken door middel van een 'negen tot vijf'-baan, maar hij komt er bij de Albert Heijn en Mc Donalds achter dat ook dit niet echt is weggelegd voor hem. Met toeval komt rap op zijn pad en door aansporing van zijn omgeving besluit Sevn hier werk van te maken. De meest productieve rapper van Nederland heeft weer lange nachten achter de rug en laat zijn werklust nogmaals zien. Naast zijn enorme trackrecord van 14 projecten, een hoop singles en 6 101Barz sessies brengt hij vrijdag 2 oktober weer een nieuw album ‘Bogey 4 The Win’ uit.
Wanneer alles rondom Sevn een beetje gesettled is en hij nu al niet meer is weg te denken uit de scene, zoekt 101Barz hem op in de Rotterdam Airlines studio. Hier vertelt de rapper onder andere over zijn jeugd in Amsterdam-West en Almere waar hij voornamelijk opgroeit rondom Marokkanen. Deze invloeden zijn goed te horen in zijn muziek, wat dacht je van de track ‘Kifesh’. De Surinamer is één van de enigen uit de scene die de culturen op deze manier verbindt. Verder leggen Rotterdam Airlines eigenaars Jairzinho en Luciano uit hoe ze zijn gestuit op het talent. In deze tijd komt hij uit onder de naam ‘Odje Taylor’ en is zijn hoofd nog heet. Na het bekijken van een paar video’s zijn de jongens verkocht; ze zien een talent die de game gaat veranderen.
Onder Rotterdam Airlines brengt Sevn onder andere ‘Twenty Four Sevn’ 1,2 en 3, ‘Trap Grammy’ en ‘Picasso’ uit. De rijm koning verschijnt ook op het gezamenlijke project ‘Gate 16’ en komt voor in de Rotterdam Airlines sessie die in de zomer van 2016 wordt gedropt. Picasso blijft het laatste project dat onder zijn naam op het label verschijnt want het is tijd voor een nieuw avontuur. Sevn zette de game op slot en geeft het stokje nu door aan de youngins. Het is tijd voor hem om iets voor hem zelf op te bouwen en gaat verder met zijn eigen label. Op het platform 1OAK creëert de Amsterdammer een platform voor de jongens die hetzelfde pad willen bewandelen als hij.
Sevn draait nog maar vier seizoenen mee in de top, maar heeft de game nu al uitgespeeld. De Amsterdammer zoekt een stap hoger op en dit laat zich niet alleen zien in het verwezenlijken van zijn eigen label. De rapper speelt in de succesvolle serie ‘Mocro Maffia’ waarin hij van 2018 tot 2020 het personage Stille speelt, maakt een geslaagde promo track ‘Herres’ over de Champions League successen van Ajax in 2018-19, treedt op bij de huldiging van het team en brengt verschillende projecten uit onder zijn eigen label. De leergierige Alias switcht de flow als geen ander en laat dit zien op een lange lijst projecten: ‘Oakinn’, ‘Recasso’, ‘Sirius’, ‘Twenty Four Sevn 4’ en ‘Idalias’ die allemaal uit het post-'Rotterdam Airlines' tijdperk stammen.
Om deze lijn door te zetten klinkt een stap naar het buitenland reëel. De Amsterdammer heeft het namelijk nooit onder stoelen of banken geschoven dat hij Engelse rap beter vindt klinken. Naar eigen zeggen zit Sevn nu in de laatste fase van dit proces. Op korte termijn kan hij dan ook de stap maken aangezien hij al een hoop Engelse tracks met ft’s op de plank heeft liggen. Het lijkt enkel een kwestie van tijd. Toch komt er deze vrijdag nog één Nederlandstalig album aan. Met ‘Bogey 4 The Win’ komt Sevn volledig independent en laat hij zich weer van zijn beste kant zien. Om 14.00 is hij te zien bij Rotjoch in de studio om wat Nederlandse bars te droppen. Ga het checken en vergeet niet te abonneren op het YouTube kanaal.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: