101Barz

ARTIKEL: De volgende stap voor Dopebwoy

  •  
02-10-2020
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
370 keer bekeken
  •  
DOPEY ART WS
De succesvolle rapper en producer scoort hit na hit, maar de Amsterdammer is nog niet waar hij zou willen zijn. Aan het begin van zijn carrière is Jordan vooral bezig met het produceren van beats, maar wanneer hij erachter komt dat rappers niet echt op zijn pokoes willen springen besluit hij het zelf maar te doen. Sindsdien gaan de zaken goed en komen dezelfde rappers terug met verzoekjes. Dopey is van ver gekomen en wil nog een boel stappen maken. Binnenkort brengt hij een nieuw project uit en vandaag om 14.00 is hij al te zien bij Rotjoch in de studio voor een voorproefje.

Net zoals verscheidene rappers begon Dopey met een voetbaldroom. Hij speelde als selectiespeler voor Omniworld, maar door afleidingen is hij hierin niet doorgebroken. Wanneer de jonge Jordan even later begint als producer, gaat het balletje toch rollen. Voordat club muziek een rage is, is Jordan al bezig met het produceren van het genre. Echter wil de massa hier nog niks van weten. Achteraf vindt Dopebwoy het jammer dat hij destijds nog geen respect krijgt voor wat hij doet. Hij loopt naar zijn mening misschien wel 10 jaar voor op zijn generatie. Met een rijke muzikale familiegeschiedenis, met vader DJ Flash en rappende moeder, krijgt Jordan het gevoel voor muziek met de paplepel ingegoten. Zijn vader is een idool voor velen. Iets wat hij zelf soms niet eens beseft, maar hoort van mensen om hem heen. Toch is DJ Flash zijn leermeester en mentor. Jordan begint zijn carrière namelijk met het produceren van trap tunes, waarnaar zijn vader hem in de goede richting stuurt. Naar zijn mening moet Dopey clubtracks maken aangezien hij weet dat hier meer te halen valt en hij hier shows mee kan doen.
Aan het begin van zijn carrière produceert Dopebwoy al voor Yes-R, F1rstman en Jayh, maar in 2016 komt hier een einde aan als hij zijn eerste single als rapper uitbrengt. Hij tekent bij het label 'Avalon Music' en dropt gelijk een hit ‘Selecta’ waar Jayh ook op staat. De track haalt meer dan vier miljoen views op YouTube. Vanaf nu kan Dopey alles zelf.
In dit jaar komt Dopey al langs bij 101Barz. Rotjoch kan talent van ver spotten want voordat hij fans heeft in Frankrijk en Turkije, platina platen haalt en meer successen boekt, staat hij al in de studio van 101Barz.
Het jaar hierop brengt de Amsterdammer alleen maar meer successen met zich mee. In 2017 dropt hij zijn EP ‘Nieuw Goud’ met namen zoals: Josylvio, Cho, I Am Aishia, Zefanio, Jayh en Kalibwoy.
De track ‘Cartier’ zorgt pas echt voor zijn doorbraak. Met zo’n 80 miljoen streams is het één van de zomer hits van 2017. Zelfs nu is de track nog geregeld te horen. Deze pokoe zorgt er voor dat de internationale bekendheid en shows maar komen en komen. Zelf schatte Jordan de grootte van de track tijdens het maken nog niet zo in, maar nadat hij het laat horen aan vrienden en featurings Chivv en 3robi weet hij dat het uitgebracht moet gaan worden. Dopey heeft aan het begin enkel de lyric “planga van Cartier” en voegt later “ik ben lit” toe waardoor het echt catchy wordt.
Met ‘Loco’ en ‘Cartier’ heeft Jordan een paar van de meest gestreamde nummers van Nederland in handen. Internationale samenwerkingen blijven binnenkomen en zijn album blijft wekenlang in de album Top100. Toch is Dopey nog steeds niet tevreden. Als zijn vrienden hem complimenteren, denkt hij waarom? Ik ben nog niet waar ik wil zijn. Jordan blijft doelen stellen en ze binnen de kortste keren halen. Hij wilt een gouden plaat en haalt het binnen een maand. Hij wilt een platinum plaat en haalt dit weer binnen de kortste keren. In 2017 is Dopebwoy weer terug in de 101 studio om wat te droppen. What’s next, een Grammy? Oscar? Naar Dopey’s mening wel.
Sommige tracks maakt hij in drie tot tien minuten. Dit geld voor ‘Selecta’ evenals ‘Cartier’. Dopey vertelt dat je soms op een beat kan zitten voor een eeuwigheid, maar als het flowt en klopt kan het binnen een paar minuten af zijn. Nu vliegt hij soms wel vijf keer per week de wereld over om met deze beats showtjes te geven. Fans zijn overal te vinden en zijn naam is in het buitenland niet onbekend. Ook bij de meisjes ligt hij goed. Dit was eerst wel even wennen want de Amsterdammer nam ze eerst allemaal als een magneet. Zijn vertrouwen richting vrouwen is hierdoor wel beschadigt en hij heeft nog nooit een vriendin gehad. 'Dit moet natuurlijk gaan', vertelt hij. In 2019 is Jordan weer bij Rotjoch in de studio te zien. Een stap richting het buitenland lijkt nu niet onhaalbaar.
Dopebwoy heeft alles al gedaan en behaald. Zijn eerste doel, een gouden plaat halen, lukte hem binnen een maand. Een platina plaat halen lukte in een kortere periode en Dopey heeft een paar van de meest gestreamde pokoes van Nederland in handen. De Amsterdammer speelt al een paar seizoenen mee in de Champions League en wilt mee blijven doen in de top. We zitten in een tijd waar alles mogelijk is. Een tijd geleden had niemand kunnen beseffen dat Nederlandse muziek zo zou ontploffen tot dit kaliber, zelfs internationaal. Toch is het een feit met tracks als ‘Guap’ en ‘TikTok’. Ze boeken Dopey voor shows in het buitenland en ‘Loco’ heeft al meer dan 100 miljoen views op YouTube. Het is een bijzondere tijd waar Jordan zelfs met Drake op het podium staat. Dit is wel even een besef momentje voor hem. Dopebwoy komt in 2019 met zijn debuutalbum ‘Forever Lit’ waar hij meer los laat dan op zijn gewone tracks. Met emotionele nummers laat hij zien wie hij echt is. Waarom het ‘Forever Lit’ heet? Sinds Cartier roept Jordan “Ik ben lit”, het is een lifestyle geworden. Dopey voelt zich goed en de zaken gaan lekker. Hij blijft 100 procent geven en dit hoort er allemaal bij. Even later komt de rapper met zijn gelijknamige label ‘Forever Lit Records’ waar hij de debuut track ‘Christian Dior' dropt en vanaf nu al zijn muziek plaatst. Dit is voor hem een moment van erkenning voor al het harde werk.
Om 14.00 is Dopebwoy weer terug op je beeldscherm! Dopey komt binnenkort met een nieuw project en geeft alvast een voorproefje bij 101Barz. Zorg dat je er bij bent. Ga het beseffen en vergeet niet te abonneren op het YouTube kanaal.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: