101Barz

ARTIKEL: Cycz is altijd op de grind

  •  
21-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
CYCZ ART WS
Jaarlijks doen we de Round-Up bij 101Barz en bespreken we het afgelopen jaar van ons programma. Tijdens het bespreken van de BPM-challenges van 2019 nodigde Rotjoch drie acts uit om langs te komen. Cycz was ook van deze drie namen en je ziet hem om 14.00 bij 101Barz in de studio.
Wie hiphop in de gaten houdt, heeft Cycz vast wel eens voorbij zien komen. Hij brengt namelijk veel muziek uit en heeft niet stilgezeten de afgelopen jaren. De eerste keer dat Cycz tonnen views op een video van hem pakte, was een battle met Kaascouse tijdens PunchOutBattles in 2012. Hier hoor je al de spitsvondige lines van Cycz die toentertijd nog Cyclo B heette en kan hij zich aardig staande houden tegenover Kaascouse.
Cycz brengt z’n muziek zelf uit en heeft een YouTube-kanaal waar hij de afgelopen tijd actief videoclips uitbrengt. Liefhebbers van woordkunst kunnen zich zeker op z’n kanaal vermaken, maar hij laat ook zien dat hij meer kan dan alleen punchlines kan rappen. Z’n laatste zomerse single ‘HOOP’ is daar een goed voorbeeld van.
Studiosessies zijn voor Cycz geen onbekend terrein. Jaren geleden was hij nog te zien bij Zonamo Underground en dropte hij een #HOUJEBEKSESSIE. Begin dit jaar was hij ook nog te gast bij FunX om z’n ding te doen.
Bij 101Barz is Cycz nog niet eerder geweest, dus zorg dat je zijn nieuwe sessie checkt om 14.00.

Meer over:

#magazine, cycz
Delen: