101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Cor staat op eigen benen

  •  
15-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1253 keer bekeken
  •  
COR ART WS
Cor is relatief nieuw in de game, maar is sinds kort niet meer weg te denken. Afgelopen zomer maakten we kennis met de Rotterdammer toen 3robi hem meebracht naar de Studiosessie van zijn label ‘Spow Business’. De rest is geschiedenis. Sindsdien zet Cor de game op slot en scoort hij hit na hit. In 2021 kunnen we een hoop van de nieuwkomer verwachten, maar eerst zie je hem om 14.00 bij Rotjoch in de booth voor een ijskoude Wintersessie.

We kennen 3robi natuurlijk van het label Wilde Westen, waar de Amsterdammer samen met Mula B en LouiVos de scene jarenlang domineerde. Toch komt hier in 2020 halsoverkop een einde aan. 3robi besluit zijn eigen pad te gaan bewandelen en richt het label ‘Spow Business’ op. Hier ontmoeten we Cor. In de zomer van 2020 voegt hij zich bij namen als AIM, 3robi en Yassinebeats om het label te vertegenwoordigen in een Studiosessie bij 101Barz. Hier valt Cor’s energie gelijk op. De sessie haalt binnen de kortste keren een miljoen views en harkt een trophy binnen voor deze mijlpaal. Cor raakt bekent en beland op de radar van ons allemaal.
Een paar maanden later timmert Cor hard aan de weg. Met een aantal solo tracks werkt hij hard aan de ontwikkeling van zijn carrière. De Rotterdammer haalt miljoenen views binnen en behaalt successen met verhalen over zijn harde verleden. De track ‘Weg Van Hier’ is hier een voorbeeld van en legt de fundering van zijn toekomstige tracks. We horen Cor openlijk over wat hij heeft meegemaakt en de consequenties die hij hiervan ondervindt.
Kort na het succes bij ‘Spow Business’ besluit Cor zijn eigen weg in te slaan. Het label van 3robi laat ons weten dat de Rotterdammer na goed overleg een volgende stap wil zetten. De twee partijen zetten een punt achter de samenwerking, maar Cor kondigt gelijk aan dat er veel aan zit te komen. We kunnen binnenkort een hoop nieuwe tracks verwachten en een project lijkt ook dichtbij te zijn. Toch is het voor Cor niet altijd makkelijk geweest. Bij ‘Danny Op Straat’ en de 'Rookworst podcast' vertelt hij over vastzitten en de schade die hij ondervindt van deze tijd. Met muziek probeert de Rotterdammer zijn leven te beteren en de jeugd duidelijk te maken niet hetzelfde pad te bewandelen.
Ondanks Cor’s lastige verleden gaat het sinds kort goed. De Rotterdammer z’n carrière gaat als een pijl omhoog en hij heeft ons nog een heleboel te vertellen. In het liefdesleven is Cor ook gelukkig en de Rotterdammer wordt binnenkort vader. We gaan dus nog veel van Cor horen, maar eerst staat hij vanmiddag bij Rotjoch in de studio voor zijn eerste eigen sessie bij 101Barz. Je ziet het allemaal om 14.00 in een ijskoude Wintersessie op de website of het YouTube kanaal en vergeet niet te abonneren.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: