101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: CJaye is gretig voor meer

  •  
23-10-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
137 keer bekeken
  •  
CJAYE ART WS
Vandaag hebben we een artiest over de vloer die al eerder voorbijkwam op ons platform. In de releaselijst van drie weken terug hoorde je de Amsterdammer nog met ‘Nick Fury’ en nu is hij dan ook eindelijk bij Rotjoch in de studio voor een sessie. Ook is Charles niet vies van beloftes, bij FunX kroont hij zichzelf eerder dit jaar tot snelste rapper van Nederland. Of hij vandaag ook wat tempo kan brengen hoor je om 14.00.

Naast deze claim staat Charles bij zijn fans ook om andere redenen bekend. Zijn populairste pokoe ‘Ma Cherie’ met I$si, Rasskulz en SBMG uit 2017, haalt bijna vier miljoen streams op Spotify en pakt één miljoen views op YouTube. Hiernaast scoort de jonge artiest vaker met club hits. Tracks zoals ‘Affachau’ met Young Ellens, ‘Tsi Sien’ met Kwaaivines en Frenchie B, ‘Mandem’ met Alberthino, Rasskulz en DJ Ceefour en ‘Summervibez’ met Rasskulz hengelen per stuk honderdduizenden views en streams binnen. De rapper zet met zijn werk clubs in binnen- en buitenland op slot.
Tevens maakt C Jaye drill, maar naar eigen zeggen gaat dit zonder verheerlijking van geweld. Met snelle tunes als ‘Hup’ en ‘Korne Van Ghaal’ laat C Jaye zien dat hij ook solo popping is. De jonge artiest is nog niet zo lang bezig, maar heeft zo langzamerhand een aardig trackrecord opgebouwd. De Amsterdammer tekent in 2016 bij het label Umoja Music en de rest is geschiedenis. Charles drukt nu al een stempel op de game en is alleen maar gretig voor meer.  
CJaye is één van de grote mannen bij Umoja Music en heeft veel in zijn mars. Zijn rol op het platform is goed te zien in een innovatief item op het kanaal. Onder de naam ‘De Grootste Cypher Van NL’ nemen artiesten het tegen elkaar op. In drie losse delen vechten spelers van hetzelfde team (rood, geel en zwart) het met elkaar uit om vervolgens één lid als afgevaardigde naar de finale te sturen. Charles start als aanvoerder van team geel.
Een kleine maand geleden gaat AT5 langs bij Umoja Music voor een item over drill. De groep laat weten met een statement tegen het geweld te staan binnen de scene. Manager Kiddo Cee probeert de jeugd een boodschap mee te geven, “Waarom zou je voor dit moment je hele leven opofferen?”. Verder is CJaye ook prominent in beeld en laat hij weten dat het negatieve beeld in de media niet altijd klopt. Hij wil zich hier het liefst van distantiëren. Zijn pokkoes gaan over humor, financiën en lifestyle. Umoja betekent immers niet voor niets eenheid.
CJaye kwam in 2019 al langs bij FunX om zijn snelheid te bewijzen. “M’n bars gaan snel jongen, noem me de flash”. Ook komt de rapper later deze sessie zo zomers dat hij het dan aflopende seizoen verlengt. In 2020 is hij weer terug bij Youssef in de FunX studio. Charles heeft de comments onder de vorige sessie gelezen waar mensen zijn sprints betwijfelen. Keizer en Kraantje Pappie worden meerdere malen genoemd door kijkers. Toch bewijst C Jaye zijn snelheid weer met een acapella en nodigt de heren uit voor een battle.
De Amsterdammer is nog niet heel lang bezig, maar heeft al een hoop muziek uitgebracht. Wellicht zit er binnenkort een debuut project aan te komen, maar eerst zie je hem vanmiddag om 14.00  bij 101Barz. Ga het checken op de website of het YouTube kanaal en vergeet niet te abonneren.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.