101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Broertje is klaar voor meer

  •  
29-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
251 keer bekeken
  •  
BROERTJE ART WS
Broertje is al jaren een gevestigde naam in de Nederlandse rapgame en brengt al meer dan een decennium lang muziek uit. We leerden hem kennen door z’n freestyles in de waggie met JayJay en maatschappijkritische tracks als ‘Doofpot (remix)’. Ook de afgelopen jaren blijft hij actief en zorgt ervoor dat er geen jaar voorbij gaat zonder nieuwe pokoes van Broertje. Vanmiddag om 14.00 is hij weer op je beeldscherm bij 101Barz!
In 2019 zagen we Broertje voor het laatst bij 101Barz. In mei van dit jaar kwam hij langs bij Rotjoch en de zomer daarop veranderde hij de seizoenen met zijn plaat ‘IJskoud’. Dit project bracht hij uit onder Esko’s label Van Klasse en het geeft een goed beeld van de diversiteit van Broertje. In alle tracks hoor je Broertje’s optimisme en een ‘keep ya head up’-mentaliteit terwijl hij moeiteloos van introspectieve tracks naar clubtracks switcht.
2020 was een rustiger jaar voor Broertje en liet hij het droppen van clips achterwege. Hij was te horen op tunes van opkomende artiesten als AnishaGF en Yurmaine en bracht zelf slechts een aantal tracks uit. De tracks die hij uitbracht  afgelopen jaar waren met grote artiesten. Zo was Lijpe te horen op de track ‘Als Ik Plus’ en op zijn single ‘Stapels’ is Jonna Fraser te horen.
2021 is een nieuw jaar en Broertje is vastberaden om weer door te pakken. Hij tekende eind vorig jaar bij het label OJFam Entertainment en bracht het begin van dit jaar al zijn nieuwe single ‘Safe House’ uit met Emms en Billy.
12 februari kunnen we weer nieuwe muziek van Broertje verwachten, want hij brengt namelijk zijn nieuwe EP uit komende maand. Tot die tijd kun je genieten van de nieuwe Wintersessie die vanmiddag om 14.00 uitkomt.
Delen: