101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Bigidagoe is niet te breken

  •  
11-12-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
2406 keer bekeken
  •  
BIGIDAGOE ART WS
Vandaag hebben we een veelbesproken rapper in de studio. Bigidagoe is terug en hoe?! Door de jaren heen leren we Bigi kennen door zijn ruwe kant met bars over de straat, maar natuurlijk ook door zijn ludieke kant met anekdotes over zijn gewicht. Wat dacht je bijvoorbeeld van “Is mijn bord leeg dan eet ik die hele bord” of “De laatste keer dat ik krap zat, was toen ik in een Smart zat”. Samen met Hekje31 en Drechter vertegenwoordigen ze de zes bij Rotjoch in de studio. Als kers op de taart is ook zijn nieuwe EP in de maak, maar eerst zie je de drie heren om 14.00 bij 101Barz voor een splinternieuwe Studiosessie. 

In 2014 komen we voor het eerst in aanraking met Bigidagoe. Op jonge leeftijd doet hij zijn naam al eer aan, zijn voorkomen dekt de lading in zijn jonge jaren namelijk al aardig. Dit kunnen we zien in zijn track ‘Bodem’, waarmee Bigidagoe zijn debuut maakt in de rap-game. Ook bij Barungz in de studio maken we kennis met zijn uitgesproken persoon. Sepa neemt Bigi mee naar zijn Zonamo Underground Spitsessie uit 2015 om zijn kunsten te vertonen. In 2018 start Bigidagoe een nieuwe bladzijde van zijn carrière, vanaf dit moment werkt hij voornamelijk samen met Zone6 uit Holendrecht, waar jongens als JoeyAK en Drechter deel vanuit maken. 
Helaas zorgt deze omslag in Bigi's carrière niet alleen voor successen, maar komt er ook narigheid bij kijken. Zo komt hij met de schrik vrij als z'n vijanden het op hem gemunt hebben. Bigidagoe wordt eerder dit jaar in de Vechtstraat beschoten waarna hij zwaargewond in het ziekenhuis belandt met schotwonden in zijn rechterbovenbeen en middenrif. In 2018 is alles nog anders en ondersteunt JoeyAK hem op de beat bij Rotjoch in de studio.
Gelukkig laat Bigidagoe al snel van zich horen. Een week na de schietpartij waarbij hij zwaargewond in het ziekenhuis belandt, vertelt hij zijn verhaal met visuele reconstructies in "Opp blazen". We horen wat er met hem gebeurd is en hoe sterk hij uit deze traumatische gebeurtenis gekomen is. Dat het de schutters om hem gaat, wordt even later snel duidelijk want het huis van Bigi's moeder ligt ook onder vuur. Beiden blijven ongedeerd ook al zijn ze onwijs geschrokken. 
Wat van belang is, is dat Bigi niet klein te krijgen is. Moeder en zoon hebben beide een boodschap aan de mensen. Danzel laat zijn schotwonden zien en richt zich naar zijn vijanden en zijn moeder laat vooral weten hoe geschrokken ze is van het voorval. Ze ontkwam namelijk net aan de schoten die door de woonkamer vlogen, haar zitplaats bevond zich tussen twee kogelgaten in. Om de rust weder te laten keren in de wijk besluit de gemeente het pand voor drie maanden te sluiten en wijzen ze de twee een nieuwe woning toe. 
Het voorval heeft veel losgemaakt en zorgde ervoor dat Bigidagoe met grote namen op de remix 'Opp Blazen' kon staan. Mula B, JoeyAK, Drechter, KA en MocroMoniac zijn allemaal te horen op de kersverse track. We krijgen opnieuw mee hoe ernstig het voorval was waar Bigidagoe in terecht is gekomen. 
Bigidagoe is klaar om z'n opps te eten, maar eerst zie je hem bij Rotjoch in de studio om een beat van Esko op te eten. Verder krijgen we natuurlijk een voorproefje op zijn nieuwe EP en horen we Drechter en Hekje31. Bigi zoekt nog steeds een miljoen dus check het vanmiddag om 14.00 bij 101Barz om zijn dag goed te maken.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.