101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: Appa maakt een comeback

  •  
22-12-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
248 keer bekeken
  •  
APPA ART WS
De feestdagen zitten er alweer aan te komen maar we kunnen het jaar, ondanks het vuurwerkverbod, natuurlijk niet afsluiten zonder een knal. Gelukkig hebben we daarvoor de perfecte oplossing. Als kers op de taart zie je na U-niq nog een grondlegger in het gebouw. Appa komt altijd vurig, dus lijkt het ons de geschikte kandidaat om iedereen het nieuwe jaar in te blazen. Je ziet het vandaag om 14.00 in een splinternieuwe Studiosessie bij 101Barz.

Appa komt al sinds jaar en dag bij Rotjoch over de vloer. In de zestiende Studiosessie ooit komt de Amsterdammer toevallig net als vandaag na U-niq langs. Een paar jaar later zien we Appa weer verschijnen. We horen hem in één van de eerste Lentesessies van 2009. Het jaar erop horen we hem weer in een hete Zomersessie. Samen met partner Sjaak zien we de Amsterdammer voor het eerst in duovorm bij 101Barz en twee jaar hierop is hij er weer voor een Studiosessie. Recentelijk zie je de Amsterdammer in één van de laatste uitvoeringen van de studio voor een sessie uit 2016. Wat wel duidelijk begint te worden is dat Appa niet is weg te slaan bij Rotjoch, want in 2018 zie je hem weer voor een Wintersessie. Tot slot komt de rapper aan het begin van dit jaar voor het laatst over de vloer, tevens wordt hij twee maal verkozen tot #TBT.
Appa groeide op in de Molenwijk, Amsterdam-Noord waar we voor het eerst kennis met hem maakten als lid van THC. Aan het begin van de eeuw verscheen zijn eerste wapenfeit ‘Je Bakt Er Niks Van’ met Kenna en Rocks. In 2003 bracht de groep de 'THC Recordz mixtape vol. 1' uit met nummers als 'Zina' en 'Kogel Vangen Voor Je Mattie'. Twee jaar later verscheen hun debuutalbum 'Artikel 140'. Appa stond onder andere op de hit 'In De Noordside', maar had met het nummer 'Wat Is Er Aan De Hand? ook een solo pokoe op het album. In deze nummers horen we al iets van Appa's politieke meningen. Eind 2005 verlaat Appa de groep na het maken van zijn eerste videoclip  ‘Schuif Aan De Kant’.
Het jaar hierop is Appa weer helemaal terug met zijn eerste solo project 'De meest onderschatte'. Verder horen we hem geregeld hits maken met Sjaak. ‘Ik Heb Schijt’ of ‘Wat is er?!’ zijn hier enkele voorbeelden van. Ook brengt de Amsterdammer op 2 november 2007 zijn debuutalbum 'Straatfilosoof' in eigen beheer uit met hulp van Top Notch en in 2013 horen we ‘Wolf’ met o.a. ‘Stuntman’. Recentelijk zien we Appa weer geregeld. Samen met Josylvio en Momi stond hij op de Mocro Maffia soundtrack ‘Killer Instinct’. We kennen Appa natuurlijk van zijn uitgesproken mening, maar sinds kort is hij ook bezig met een comeback. Het gaat de Amsterdammer goed af want hij behoudt zijn stijl, maar weet zich prima aan te passen aan de hedendaagse game. Iets waar veel rappers van vroeger moeite mee hebben. Vanaf deze week hoor je Appa op zijn nieuwe project 'Betonnen Roos' en er zit meer aan te komen. 
Het is 'Billenkoek Season' en Appa is terug in het gebouw om zich van zijn beste kant te laten zien. Je hoorde hem al op zijn nieuwe plaat 'Betonnen Roos', maar er zit veel meer moois aan te komen. De grondlegger is vanaf 14.00 te zien in een gloednieuwe Studiosessie bij 101Barz. Besef deze duistere sessie op de website of het YouTube kanaal en vergeet niet te abonneren.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.